Lukić i Šestović novi direktori, smijenjeni Vuković i Babić

Do promjena u željezničkim preduzećima je došlo nakon niza sastanaka ove sedmice koji su predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) imali sa novoizabranim članovima odbora direktora preduzeća, a koje su predvodili državni sekretar za saobraćaj Zoran Radunović i v.d. direktorka Direktorata za željeznički saobraćaj u MKI Dragana Lukšić

32986 pregleda 5 komentar(a)
Lukić, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija
Lukić, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Inženjer Slaven Šestović novi je izvršni direktor Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG), a Milorad Lukić novi vršilac dužnosti izvršnog direktora Održavanje željezničkih voznih sredstava CG (OŽVS), potvrđeno je „Vijestima“.

Dosadašnji direktor ŽPCG-a Nenad Babić smijenjen je još u ponedjeljak, a danas je smijenjen i dugogodišnji direktor OŽVS-a Milorad Vuković, otac gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, koji je kao partijski kadar pokrivao tu funkciju u tri mandata od 2011.godine.

Odluka o smjeni Vukovića već je objavljena na oglasnoj tabli preduzeća, a njega će od ponedjeljka, kada je zakazana primopredaja dužnosti, zamijeniti kao v.d.izvršnog direktora OŽVS-a Lukić, do sada direktor Sektora za vuču vozova u Montecargu. Novi vršilac dužnosti je iskusni inženjer elektrotehnike, u nekada jedinstvenoj crnogorskoj željeznici, koji je većinu radnog vijeka preveo na odgovornim funkcijama održavanja voznih sredstava.

Do promjena u željezničkim preduzećima je došlo nakon niza sastanaka ove sedmice koji su predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) imali sa novoizabranim članovima odbora direktora preduzeća, a koje su predvodili državni sekretar za saobraćaj Zoran Radunović i v.d. direktorka Direktorata za željeznički saobraćaj u MKI Dragana Lukšić.

„Predsjednicima odbora direktora i izvršnim direktorima četiri željeznička preduzeća je iz MKI naloženo da jednom sedmično organizuju zajednički sastanak predsjednika odbora i izvršnih direktora, na kojima bi razmenjivali sve neophodne informacije, usaglašavali stavove i operativne aktivnosti o svim nesumnjivo zajedničkim aktivnostima, problemima i neriješenim dužničko-povjerilačkim odnosima. Nadamo se da će najdogovornija lica u željezničkim preduzećima funkcionisati jedinstveno u opštem interesu putnika, javnosti i zaposlenih u tim preduzećima", saopštio je „Vijestima“ Radunović.

Direktorka Direktorata za željeznički saobraćaj Dragana Lukšić, prvi sastanak predsjednika odbora direktora i izvršnih direktora zakazala je za naredni četvrtak.

Konkurs za izbor novog direktora željezničke kompanije za prevoz robe Montecargo već je objavljen, dok se u Željezničkoj infrastrukturi isti konkurs očekuje početkom naredne sedmice.

Bonus video: