Bojanić: Uvijek ću braniti ono što smatram da predstavlja interes građana

"Znam da iza ovoga stoje drugi motivi, znam da je ovo kombinacija početka providne političke kampanje i ličnih frustracija pojedinaca"

9503 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Uvid u sva dokumenta u vezi posla sa konzorcijumom ENI-NOVATEK dostupan su javnosti, saopštio je ministar kapitalnih invesaticija Mladen Bojanić.

On je reagovao na navode Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) koji je ranije danas pitao "da li je Bojanić tako naivan da vjeruje da se DPS nije ugradio jedino u posao s naftom?"

"Prije bilo kakvog ozbiljnog odgovora na zlurado i besmisleno saopštenje NVO MANS morao bih se upoznati sa nekoliko nepoznanica koje mi ne dozvoljavaju da se odgovorno time pozabavim. Recimo, volio bih da mi prvo odgovore koliko puta treba da javno saopštim da je uvid u sva dokumenta u vezi posla sa konzorcijumom ENI-NOVATEK dostupan javnosti, koliko puta treba da kažem da smo u MKI spremni da svima koji imaju bilo kakvu sumnju pomognemo da zajedno tražimo najbolja rješenja, koliko puta treba da podsjetim da je Skupština donijela odluku o ovom poslu, da će Skupština ili građani na referendumu imati poslednju riječ, kao i da će se sva dokumenta o izgradnji autoputa provjeriti, pa da gospoda iz MANS-a budu srećna i zadovoljna", navodi se u reagovanju Bojanića.

On je pozvao direktoricu MANS-a Vanju Ćalović-Marković, predsjednicu Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije da, zajedno sa saradnicima, posjeti Ministarstvo kapitalnih investicija, zadrži se koliko god bude potrebno, a da će Ministarstvo obezbijediti kancelariju, svu dokumentaciju, stručnu pomoć, te da će po potrebi zvati i strane experte koje preporuče, "a o čijem trošku, to moramo da dogovorimo na sjednici Vlade".

"Znam da iza ovoga stoje drugi motivi, znam da je ovo kombinacija početka providne političke kampanje i ličnih frustracija pojedinaca. Posao koji mi je povjeren, uostalom kao cijeli svoj život, radiću posvećeno i pošteno. Ne pada mi na pamet da se branim od vaših besmislenih komentara, ali ću uvijek braniti ono što smatram da predstavlja interes građana Crne Gore", zaključio je Bojanić.

Bonus video: