PKCG: Pozdravljamo djelimično otvaranje ugostiteljskih objekata

"Iako dobre, mjere subvencija i podrške, koje je Ministarstvo dodijelilo ovom dijelu privrede, ne bi bile dovoljne da se očuva supstanca koja nam je potrebna za nastupajuću turističku sezonu", zaključuje se u saopštenju

3372 pregleda 3 komentar(a)

Privredna komora (PKCG) pozdravila je djelimično otvaranje ugostiteljskih objektata, čime će se, kako je saopšteno, omogućiti pokretanje ekonomske aktivnosti u turizmu.

"Pozdravljamo odluku Ministarstva ekonomskog razvoja, donijetu zajedno sa zdravstvenim vlastima, da se djelimično otvore ugostiteljski objekti i omogući pokretanje ekonomske aktivnosti u turizmu i ugostiteljstvu, uz poštovanje zdravstveno-bezbjednosnih mjera", saopšteno je iz Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG.

Iz PKCG su kazali da su poslodavci u oblasti turizma i ugostiteljstva bili pred potpunim kolapsom, a njihovi zaposleni u sve većem riziku od gubitka radnih mjesta.

"Iako dobre, mjere subvencija i podrške, koje je Ministarstvo dodijelilo ovom dijelu privrede, ne bi bile dovoljne da se očuva supstanca koja nam je potrebna za nastupajuću turističku sezonu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: