Od juna letovi Niš - Tivat

Predsjednik Opštine Tivat kazao je da je uspostavljanje linije između Niša i Tivta prilika za obnavljanje privrednih veza dvije regije

5324 pregleda 21 reakcija 11 komentar(a)
Komnenović i Sotirovski, Foto: Opština Tivat
Komnenović i Sotirovski, Foto: Opština Tivat

Avioni "Er Srbija" od 12. juna ove godine dva puta sedmično će letjeti iz Niša za Tivat, najavljeno je na sastanku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i tivatskog predsjednika Željka Komnenovića.

Iz Opštine Tivat kazali su da delagacije te opštine, koju predvodi Komnenović, boravi u dvodnevnoj posjeti Nišu u cilju uspostavljanja bliže saradnje dva gradova.

Na sastanku je konstatovano da će uspostavljanje avio-linije između Niša i Tivta biti prvi korak privredne i turističke saradnje dva grada.

Komnenović je naglasio da je uspostavljanje linije između Niša i Tivta prilika za obnavljanje privrednih veza dvije regije i da je 2019. godine, tokom dva ljetnja mjeseca, na tivatski aerodrom sletjelo oko 7.500 putnika iz ovog dijela Srbije.

U razgovoru je navedeno da će aerodromske takse i troškovi na tivatskom aerodromu ove godine biti stimulativni.

Sotirovski je poručila da se raduje saradnji i navela da je dogovoreno da u Nišu organizuju promociju Tivta, a da u Tivtu predstave privredne, kulturne i turističke potencijale Niša za goste iz Crne Gore.

Predstavnici opštine Tivat najavili su posjetu turističkih agencija iz Niša Tivtu početkom juna, a takođe u toku su i razgovori o mogućnostima saobraćanja niskobudžetnih avio-kompanija na relaciji Niš - Tivat.

Bonus video: