Smijenjen Orlandić, Lončarević v.d. direktorica Aerodroma Crne Gore

Ana Lončarević je šefica službe za razvoj u Aerodromima, a bila je i savjetnica Orlandića

86134 pregleda 390 reakcija 67 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović

Odbor direktora Aerodroma Crne Gore na današnjoj sjednici smijenio je izvršnog direktora Danila Orlandića i za vršiteljku dužnosti izvršne direktorice postavio Anu Lončarević.

Ova informacija je potvrđena "Vijestima" u Aerodromima.

Ana Lončarević je šefica službe za razvoj u Aerodromima, a u ranijem periodu kratko je bila i savjetnica Orlandića.

U njenoj biografiji se navodi da ima više od osam godina iskustva kao savjetnik direktora i šef razvoja na crnogorskim aerodromima. Kao dobitnik stipendije Evropske banke za obnovu i razvoj završila je međunarodni program postdiplomskih studija multidisciplinarnog programa Ekonomskog fakulteta Tor Vergata Univerzitet Rim i Pravnog fakulteta Univerziteta Beograd. Osnovne i master studije evropskog biznisa završila je na Evropskom Univerzitetu.

Osim navedenog, kako se dodaje, završila je brojne edukacije, kao i program Upravljanje projektima Evropske Unije pod pokroviteljstvom Evropske komisije kao stipendista programa DEBT-M konzorcijuma univerziteta Mađarska Budapest business school, Wageningen University Scottish Agricultural College. Završila je i Londonsku školu za odnose sa javnošću i IT Akademiju. Učesnica je simpozijuma na Univerzitetu Sorbona u Parizu.

Lončarević, kako se navodi, posjeduje brojne reference i preporuke Međunarodnih finansijskih institucija i internacionalnih kompanija sa kojima je sarađivala, te da je sarađivala sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i konsultantskom kompanijom Steer Davis Gleave London na pripremi sveobuhvatnih studija, kao projektantskom firmom SPEA Engineering Rim, Internacionalnom korporacijom (IFC)Svjetska banka...

Bila je i ćlanica radne grupe za bespovratna sredstva Evropske komisije IPA II ( 2014-2020), radne grupe za saradnju sa SEETO (Transportna Observatorija za Jugoističnu Evropu )i WBIF (Investicioni okvir za zemlje Zapadnog Balkana)...

Bonus video: