Plašite se da Vaš novac postane bezvrijedan?! Pročitajte važne savjete

Postoji nekoliko ključnih razloga zbog kojih investitori novac pretvaraju u investiciono zlato

37144 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Zlatara Gold
Foto: Zlatara Gold

Keš je vjekovima neophodan i popularan, ali kada je teško, na scenu dolaze metali, i to plemeniti.

Šta je bolje kupiti: nekretnine ili zlato? Da li je period recesije pred nama? Kako se zaštiti? Papir ili zlato? Naizgled laka dilema. Keš je vjekovima neophodan i popularan, ali kada je teško, na scenu dolaze metali, i to plemeniti! Koliko su samo novca zaradili investitori koji su prije samo nepunih dvadeset godina mudro kupovali zlato. Sjetimo se da je unca zlata 2000. godine vrijedela je oko 400 američkih dolara. Danas vrijedi blizu 2.000 dolara, što predstavlja rast od nevjerovatnih 500%.

Dakle, ako je neko, na početku milenijuma uložio dvadeset hiljada eura u zlato, danas ima sto hiljada. Neko je imao sreće, ali većina investitora upravljala se istorijskim činjenicama i ukazala povjerenje zlatu i na taj način značajno zaradila.

Danas, mnogi investitori panično "bježe" od novca i kupuju imovinu koja je otporna na društvene poremećaje. Najčešće su to nekretnine i investiciono zlato. Oni imaju strah od moguće nadolazeće inflacije. Čitav svet zna, da najjače ekonomije svijeta upumpavaju novac u sistem. Inflacija je zbog toga, ne samo moguća, već neminovna. Povećanje novčane mase, po pravilu dovodi do smanjenja vrijednosti novca.

Novac i upravljanje novcem, odnosno kapitalom je osjetljiva tema za većinu ljudi. U vremenu kada većina centralnih banaka u svijetu "štampa" svjež novac i "upumpava" ga u sistem kako bi se obezbijedila neophodna likvidnost, usljed krize izazvane korona virusom, očekivano je da veća količina novca dovede do pada relativne vrijednosti istog. Prvi put se dešava da je to slučaj sa gotovo svim značajnijim valutama u svijetu.

Investitori panično "bježe" od novca prema otpornijim imovinskim kategorijama kako bi se zaštitili od nadolazeće inflacije.

Na tom polju u posljednje vrijeme, prednjači investiciono zlato, kao tradicionalan instrument zaštite od inflacije.

Koji su razlozi da investirate u sigurnije instrumente?

Postoji nekoliko ključnih razloga zbog kojih investitori novac pretvaraju u investiciono zlato.

Inflacija

Obezvrijeđivanje novca. Usled ogromnog "upumpavanja" gotovo svih značajnijih valuta u svijetu, ukupna količina novca će biti značajno uvećana, dok pokrića za to neće biti, usjled usporenog ekonomskog rasta. Rezultat svega je drastičan pad vrijednosti novca u odnosu na ostalu imovinu. Inflacija je posljedica doštampavanja novca koji ne prati ekonomski razvoj. Zlato se trenutno ističe, kao prvi u trci za instrument zaštite od inflacije.

Budžetski deficit

Većinu ekonomija u svijetu očekuje veliki budžetski deficit, koji će se morati pokrivati svježe "upumpanim" novcem, što će dodatno povećati ukupnu količinu novčanica.

Ulaganje u zlato isplativije od ulaganja u nekretnine

Masovna stanogradnja, kao i strah koji je doneo kovid doveli su do skoka vrijednosti nekretnina. Veliki broj ulagača smatra da su cijene izuzetno visoke i da će neminovno doći do cjenovne korekcije u korist budućih kupaca.

Ovo su samo neki od razloga zašto treba ulagati u sigurnije instrumente, ali takođe treba uzeti u obzir i ostale. Recesija još nije zvanično počela, mada je mnogi očekuju, pa, iz tog razloga i dalje niste zakasnili da novac pretvorite u sigurnije instrumente štednje.

Zlato je u prethodnom periodu imalo negativno kretanje i nalazi se na prelomnoj tački, gdje će njegova vrijednost početi drastično da raste. Takvu situaciju imali smo od aprila do septembra 2020. godine.

Investiciono zlato lako se skladišti, jer ima izuzetno veliku specifičnu težinu i gustinu i moguće je u zapreminski malom prostoru, skladištiti ogromnu vrijednost.

Investiciono zlato ima najveću čistoću 999,9. Proizvodi se u obliku zlatnih poluga. Oslobođeno je poreza na dodatu vrijednost PDV =0% .

Investiciono zlato proizvodi se renomiranom koncernu Heraeus, koji u svom imovinskom portfoliju posjeduje i švajcarski Argor Heraeus. Proizvodi iz navedenih kovnica, posjeduju najveći investicioni potencijal i priznati su u cijelom svijetu bez dodatnih provjera. Likvidnost se nalazi na najvećem nivou, životni ciklus proizvoda je neograničen, takođe autentičnost je trajno zagarantovana.

Investiciono zlato moguće je unovčiti u svakom trenutku bilo gdje u svijetu.

PREUZMITE APLIKACIJU ZLATARE GOLD, U SVAKOJ SEKUNDI SAZNAJTE CIJENU ZLATA KLIKNITE OVDJE

Kako da sačuvate vrijednost vašeg novca?

Zlatara Gold, regionalni uvoznik i prodavac investicionog zlata, omogućila je kupovinu najvrijednijeg plemenitog metala na jednostavan i bezbjedan način.

Sve informacije možete dobiti posjetom sljedećih stranica:

DEKLARACIJA PROIZVODA

ŠTA KUPITI?

KADA KUPITI?

CIJENA ZLATA