Tri načina da počnete investirati sa samo 100 eura

Ukoliko mislite da je 100 EUR malo, sjetite se samo cijena kriptovaluta od prije nekoliko godina, i to ne samo Bitkoina

57085 pregleda 55 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Limit Prime
Foto: Limit Prime

Mnogi ljudi pogrešno misle da investiranje zahtijeva ogromne količine novca, što ne čudi kad cijena samo jedne akcije Amazona iznosi preko 3.300 USD, a jedne akcije Tesle oko 700 USD, da ne govorimo o jednom Bitkoinu koji košta 60.000 USD.

U nastavku ćemo predstaviti 3 načina koji vam omogućavaju da uspješno investirate čak i sa manjim iznosima.

Kako u ovom trenutku nije preporučljivo držati vrijednost u novcu već ga treba pretvarati u imovinu otporniju na krizu i potencijalnu inflaciju, za tako nešto ne morate čekati da prikupite veliku količinu novca.

Ukoliko mislite da je 100 EUR malo, sjetite se samo cijena kriptovaluta od prije nekoliko godina, i to ne samo Bitkoina.

1. Korišćenje poluge (leveridž)

Kao osnovna alatka za kupovinu veće vrijednosti na berzi manjim iznosima novca nameće se takozvana „poluga“. Uz podršku odgovarajućeg brokera, moguće je kupiti imovinu veće vrijednosti sa manje novca, pritom ne rizikujući više od iznosa koji je uložen.

Na primjer: akciju Tesle koja košta oko 700 USD, moguće je kupiti iako na brokerskom računu imate samo 100 USD, uz pomoć poluge koju vam vaš broker omogućava. Tako kompanija Limit Prime nudi trgovanje akcijama u 20x većem iznosu od novca koji držite na računu (za kupovinu jedne akcije Tesle potrebno vam je 35 USD). U slučaju takvog investiranja, sva zarada koja se ostvari na rastu određene imovine pripada investitoru – dok s druge strane, ukoliko se desi da imovina doživi pad koji je veći od iznosa na računu – investitor je zaštićen i ne može izgubiti više od uloženog.

2. „Short selling“ investiranje

Osim poluge, dodatnu fleksibilnost pri ulaganju pruža i mogućnost zarade na padu („short selling“). To investitorima sa manjim ulaganjima omogućava dinamičnije trgovanje i više načina za ostvarivanje zarade ili za zaštitu od rizika. Na primjer, ukoliko očekujete da će neka kriptovaluta da padne nakon ogromnog skoka i vaše zarade, ne morate čekati da je kupite po nižoj cijeni kako biste ponovo zaradili, već zaradu možete uvećati ukoliko dobro procijenite dalje kretanje kriptovalute u bilo kojem pravcu.

3. CFD investiranje

Kovanice
foto: Limit Prime

I korišćenje veće poluge, i „short selling“ mogućnosti su svjetske finansijske inovacije iz prethodne dvije decenije. Sada je uz pomoć novih CFD brokera, takav način investiranja dodatno olakšan i višestruko fleksibilniji, jer investitorima pruža mogućnost da trguju promjenama u cijeni određene imovine, pritom ne kupujući i prodajući cjelokupnu vrijednost, što omogućava korišćenje značajno veće poluge i mogućnost zarade na padu svih ponuđenih proizvoda.

Do skoro tako nešto nije bilo moguće u Crnoj Gori, pogotovo kad govorimo o instant pristupu svjetskim berzama i cijenama, i trgovanju najtraženijim akcijama, kriptovalutama, naftom, zlatom, i ostalim proizvodima.

Možete “uploviti” u ovaj svijet investiranja sa investicijom od samo 100 EUR, uz ekspertsku podršku tima kompanije Limit Prime, kako biste naučili osnovne tehnike investiranja i bili uvijek informisani o najznačajnijim svjetskim dešavanjima. Naučite da kroz kretanja na berzi tumačite najaktuelnije geopolitičke i makroekonomske promjene, naučite kako da koristite prilike i da novac uvijek uposlite na najisplativiji način za vas.

Ukoliko želite da počnete odmah, to možete učiniti na vrlo jednostavan način - otvaranjem računa za trgovanje kod licenciranog investicionog društva Limit Prime Securities.

Ova kompanija je regulisana od strane Komisije za tržište kapitala Crne Gore i kroz svoju platformu vam nudi direktan pristup svjetskim berzama i trgovanje najatraktivnijim finansijskim instrumentima.

Ako želite da započnete trgovinu, možete da se registrujete ovdje, a za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 086 i neko od zaposlenih u Limit Prime-u će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: http://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 086

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin

© LIMIT PRIME 2021