Autoprevoznici otkazali protestne vožnje, dobili poziv da se sastanu sa Spajićem

Oni su za ovu nedjelju najavili da će se ponovo okupiti i vožnjama gradskim bulevarima ukazati na loš položaj u kojem se trenutno nalaze, ukoliko ih Spajić ne pozove na sastanak, što se u međuvremenu promijenilo

16509 pregleda 6 komentar(a)
Sa jednog od protesta, Foto: Luka Zeković
Sa jednog od protesta, Foto: Luka Zeković

Autobuski prevoznici otkazali su protestne vožnje do četvrtka, saopšteno je iz NVO Klaster prevoza Crne Gore.

"Razlog otkazivanja je taj što smo pola sata prije otpočinjana prve protestne vožnje dobili poziv na sastanak sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića", naveli su iz udruženja autoprevoznika i najavili da je termin sastanka četvrtak.

Oni su za ovu nedjelju najavili da će se ponovo okupiti i vožnjama gradskim bulevarima ukazati na loš položaj u kojem se trenutno nalaze, ukoliko ih Spajić ne pozove na sastanak, što se u međuvremenu promijenilo.

Autoprevoznici su već imali sastanak sa ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem, na kom su iznijeli probleme sa kojima se susrijeću kao i predlozi za rješenje krizne situacije u branši.

"Dogovoreno je da se isti predstave ministrima Milatoviću i Spajiću, nakon čega bi išle na odobrenje Vladi. I pored izuzetnog značaja ove branše za turizam i razvoj ekonomije uopšte, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović nije izrazio želju da primi predstavnike autoprevoznika", naveli su NVO Klaster prevoza.

Njihovi zahtjevi su direktna finansijska pomoć od 500 eura po autobusu za narednih šest mjeseci, posebna kreditna linija kod Investicionog razvojnog fonda, povratak akcize za vanlinijski prevoz, kao i reprogam poreskih obaveza na 24 mjeseca.

Autoprevoznici su već iz tri navrata organizovali protestne vožnje glavnim gradskim bulevarima.

Bonus video: