Mustafiću mandat ističe u maju ove godine

Tufegdžić preuzima Zavod za zapošljavanje?

Tufegdžić je magistrirao marketing menadžment na Univerzitetu Mediteran u Podgorici, a diplomu ekonomiste stekao je na Univerzitetu Megatrend u Beogradu

48274 pregleda 475 reakcija 60 komentar(a)
Član Glavnog odbora Demokrata: Tufegdžić, Foto: Privatna arhiva
Član Glavnog odbora Demokrata: Tufegdžić, Foto: Privatna arhiva

Član glavnog odbora Demokrata i predsjednik kluba odbornika te partije u Skupštini opštine Bar, Dragan Tufegdžić kandidat je za novog direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), saznaju “Vijesti”.

On će na toj poziciji, ako ga Upravni odbor (UO) Zavoda izabere, zamijeniti Sulja Mustafića, političkog direktora Bošnjačke stranke i bivšeg potpredsjednika Skupštine. Mustafić poziciju direktora ZZZ obavlja od maja 2017. godine i ima četvorogodišnji mandat koji ističe u maju ove godine.

On je biran po starom zakonu po kome je mandat direktora četiri godine. Tufegdžić je magistrirao marketing menadžment na Univerzitetu Mediteran u Podgorici, a diplomu ekonomiste stekao je na Univerzitetu Megatrend u Beogradu.

U njegovoj biografiji piše da je obavljao posao komercijalnog direktora u kompaniji “MontengragM”, a bio je izvršni direktoru firme “Big Faktory”.

Posljednji angažman ima kao direktor marketinga u kompaniji “Geoinfo” iz Bara koja se bavi inženjerskim djelatnostima, dok je na početku karijere radio kao profesor u srednjoj školi.

Direktora Zavoda imenuje Upravni odbor, na pet godina, na osnovu javnog konkursa. Upravni odbor Zavoda ima pet članova i čine ga predsjednik i dva člana koje imenuje Vlada.

Po jednog člana predlažu organizacije sindikata i udruženja poslodavaca.

Vlada je na posljednjoj sjednici prošlog četvrtka razriješila prije isteka mandata predsjednicu UO Ranku Pavićević i dva člana Jovana Mačića i Milanku Radović.

To je urađeno na predlog ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića.

Na istoj sjednici, na predlog ministra, za predsjednicu UO imenovana je Vesna Vujošević, a za dva člana odbora Ranka Pavićević i Vladimir Vujović.

U obrazloženju odluke za smjenu bivše predsjednice i dva člana UO je navedeno da su “svojim radom nanijeli štetu Zavodu koja se odnosi na loše utvrđivanje i vođenje poslovne politike Zavoda, kao i na nenamjensko trošenje novca kojim se Zavod finansira”.

U Upravnom odboru ZZZ su još Danilo Radunović ispred Savez sindikata Crne Gore i Suzana Radulović ispred Unije poslodavaca.

Prethodni Upravni odbor ZZZ konstituisan je 19. jula 2019. godine na period od četiri godine.

Preporučujemo za Vas