Budva: Turistička organizacija ostala bez uprave

Carević, od kada je predsjednik Opštine, nije održao u protekle tri godine nijednu Skupštinu TOB

7808 pregleda 6 komentar(a)
Maja Liješević, Foto: Vuk Lajović
Maja Liješević, Foto: Vuk Lajović

Mandat Izvršnog odbora Turističke organizacije Budva (TOB), tijela koji rukovodi tom najbogatijom lokalnom turističkom organizacijom u Crnoj Gori, istekao je juče.

Dopis da se što prije organizuje Skupština Turističke organizacije upućen je juče gradonačelniku Marku Careviću.

Carević koji se, što mu pripada kao predsjedniku Opštine, nalazi na čelu Skupštine budvanske Turističke organizacije, mora je u što kraćem roku sazvati.

Carević, od kada je predsjednik Opštine, nije održao u protekle tri godine nijednu Skupštinu Turističke organizacije, pa za to vrijeme nije usvojen nijedan finansijski plan niti program rada. Iz tog razloga mora se što prije zakazati Skupština Turističke organizacije kako bi bio izabran novi sastav Izvršnog odbora.

“Vijestima” je potvrđeno da će i dalje mjesto direktora Turističke organizacije pripadati Demokratama, čiji kadrovi proteklih četiri i po godine upravljaju ovom turističkom organizacijom.

Očekuje se da će će nakon izbora novog Izvršnog odbora biti izabran i novi direktor. Sada se u fotelji direktorke nalazi Maja Liješević.

Turistička organizacija nalazi se u finansijskim teškoćama zbog slabog priliva novca od naplate boravišne takse od koje se ona isključivo finansira. Budžet Turističke organizacije Budva u vrijeme uspješnih sezona bio je i tri miliona eura. Novo rukovodstvo čeka i konačno “pospremanje” ove opštinske firme, kako kadrovsko, tako i osmišljavanje nove strategije promocije Budve.

Bonus video: