Spajić: Vlada priprema još jedan paket mjera pomoći privredi i građanima

"Aktivno radimo na obezbjeđivanju povoljnijih uslova kreditiranja za privrednike i preduzetnike, kako bi naša privreda spremna dočekala predstojeću turističku sezonu"

15540 pregleda 524 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Mif.gov.me
Foto: Mif.gov.me

Vlada priprema još jedan paket mjera pomoći privredi i građanima, u okviru kog će biti obezbijeđena sredstva za prevoznike koji obavljaju javni prevoz putnika u drumskom saobraćaju.

To je saopšteno nakon sastanka ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića sa predstavnicima prevoznika.

Sastanak je kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, održan kako bi zajednički pronašli finansijski održivo rješenje za pružanje podrške ovom sektoru.

"Vlada Crne Gore i resorna Ministarstva će dati sve od sebe da pronađemo rješenje za nezavisnu situaciju u kojoj su se našli crnogorski prevoznici. Aktivno radimo na obezbjeđivanju povoljnijih uslova kreditiranja za privrednike i preduzetnike, kako bi naša privreda spremna dočekala predstojeću turističku sezonu", rekao je Spajić.

Dodaje se da su sagovornici saglasni "da je neophodno da se novi paket mjera što prije usvoji, imajući u vidu da turistička sezona, od koje svi imaju velika očekivanja, uskoro počinje".

"Naša grana privrede je izuzetno teško pogođena krizom i već godinu dana samo akumuliramo gubitke. Moramo pronaći rješenje da preživimo i očuvamo naše kompanije i zaposlene. Rješenje mora biti korektno i prema malim i prema velikim prevoznicima, ovdje smo u ime svih prevoznika i autobuskih stanica u Crnoj Gori. Naše poslovanje je u javnom interesu", kazali su, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija. predstavnici prevoznika.

Dodaje se da su predstavnici prevoznika iznijeli predlog mjera podrške i pomoći za ovaj sektor privrede.

"Ministar Spajić je istakao da će njihov predlog biti sa punom pažnjom razmatran prilikom pripreme novog paketa mjera podrške privredi i građanima, kao i da će Vlada, u mjeri mogućeg, izaći u susret njihovih zahtjevima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: