U Rusiji Crna Gora uz Izrael najtraženija avio destinacija

Ipak do Crne Gore će ako zvanična Podgorica ne napravi diplomatski napor i uvjeri ruske vlasti da odobri letove čarter kompanijama plaćati visoku cijenu karata

5556 pregleda 29 reakcija 18 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Uprkos obeshrabrujućim vijestima iz Rusije da je Aeroflot, kako piše ruski portal Tourdom.ru, samo šest dana nakon najave, ipak stavio van rasporeda direktne letove Moskva – Tivat, potencijalni gosti sa tog tržišta šalju drugačije signale.

Crna Gora za njih je uz Izrael najtraženija avio destinacija. Ipak do Crne Gore će ako zvanična Podgorica ne napravi diplomatski napor i uvjeri ruske vlasti da odobri letove čarter kompanijama plaćati visoku cijenu karata.

O kojem je opsegu riječ govore cijene koje su prethodno najavljene za provmajske praznike od 800 eura, odnonso 400 eura nakon praznika.

Međutim, tih letova, kako stvari stoje, neće biti, a Rusi će moći da stignu u Crnu Goru samo preko Beograda, po još višim cijenama. Povratna karta iz Moskve do Podgorice ili Tivta preko Beograda košta više od 1.000 eura.

Ukoliko se podudari interes putnika sa tog tržišta koje u strukturi gostiju učestvuje sa preko 25 odsto i političke vještine crnogorske Vlade, Crna Gora bi prema rezultatima ove ankete ispred sebe imala samo Izrael u kojem je uspješno sprovedena vakcinacija, a na ulice se vraća život bez maske.

U pozadini vijesti o obustavi letova sa ​​Turskom i Tanzanijom, Rusi su usmjerili svoju pažnju na druga potencijalna mjesta za odmor. Stručnjaci su analizirali upite putnika za pretraživanje i otkrili koja su najpopularnija odredišta.

O tome je izdanje "Vijesti Podmoskovlja" obavijestio analitički centar službe za turističke aranžmane i putovanja popularnog portala za putovanja tutu.ru.

U poređenju sa prethodnom nedjeljom, broj upita za pretragu karata za Izrael značajno se povećao - za 212 odsto, Crnu Goru - za 100 odsto, Grčku - za 93 odsto, Egipat - za 84 odsto, za Kipar - za 82 odsto.

Pokazatelji za Izrael objašnjavaju se činjenicom da je ova zemlja objavila spremnost da od 23. maja prima turiste koji imaju antitijela nakon bolesti, kao i one koji su prošli kurs vakcinacije.

Porastao je i interes za domaća ljetovališta. Međutim, ovo je sezonski trend i on može biti povezan ne samo s vijestima o obustavi letova s ​​Turskom, već i s približavanjem turističke sezone. Broj zahtjeva za karte za Anapu, Gelendžik i Mineralne Vode povećao se za 31 odsto, u Sočiju - za 30 odsto, a za Simferopolj - za 27 odsto.

Prema podacima Tutu.ru, Turska je bila na prvom mjestu među zemljama u koje će ruski putnici ići od 15. aprila do 1. juna. Svaka peta karta izdata je za Tursku, a za razdoblje od prvih deset dana maja - svaka četvrta.

Bonus video: