na sastanku sa predstavnicima američke privredne komore u crnoj gori

Milatović: Predano radimo na stvaranju uslova za ekonomski rast koji će doprinijeti povećanju kvaliteta života građana

Na sastanku su dogovorene mogućnosti za produbljivanje saradnje, koje će se manifestovati kroz rad AmCham Komiteta čije djelovanje je u skladu sa nadležnostima Ministarstva ekonomskog razvoja: radni odnosi, suzbijanje sive ekonomije i digitalna transformacija

4982 pregleda 5 komentar(a)
Milatović na sastanku, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja
Milatović na sastanku, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Cilj ove Vlade je da ostvari značajan napredak u sprovođenju ekonomskih reformi dominantno usmjerenih ka politici privlačenja direktnih stranih investicija, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On se danas sastao sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori, predsjednikom Nikolom Tripkovićem, izvršnim direktorom Markom Miročevićem i menadžerkom za politike, Anom-Marijom Kaluđerović.

Tim povodom je Milatović saopštio da su sve aktivnosti usmjerene na snažno unaprjeđenje vladavine prava i put Crne Gore ka Evropskoj uniji, te i da izuzetno cijeni značaj i podršku koju Američka privredna komora pruža Crnoj Gori i smatra je jako važnom, jer "doprinos koji daju u rješenjima, savjetima i proaktivnim djelovanjem je od velike koristi"

On je dodao da je vođenje konstruktivnog dijaloga između privatnog i javnog sektora i njegovo unaprjeđenje cilj rada Savjeta za konkurentnost, kojim predsjedava.

"Sagovornici su se složili da Savjet za konkurentnost predstavlja najefikasniju platformu za javno-privatni dijalog, sa ciljem da svojim djelovanjem doprinese većoj konkurentnosti ekonomije i bržem privrednom rastu zemlje, a na benefit cjelokupnog društva", navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja.

Na sastanku su dogovorene mogućnosti za produbljivanje saradnje, koje će se manifestovati kroz rad AmCham Komiteta čije djelovanje je u skladu sa nadležnostima Ministarstva ekonomskog razvoja: radni odnosi, suzbijanje sive ekonomije i digitalna transformacija.

"U ovim oblastima postoji veliki prostor za nastavak ali i za jačanje naše saradnje i resor ekonomskog razvoja predano i sa posebnom pažnjom radi na stvaranju uslova za održiv i inkluzivan ekonomski rast koji će doprinijeti povećanju kvaliteta života svih građana", istakao je Milatović.

Američka privredna komora je u Izvještaju o poslovnom ambijentu za period 2019-2020, pružila sveobuhvatan pregled poslovnog ambijenta, te, kao takav, Izvještaj predstavlja važan alat za potencijalne investitore na crnogorskom tržištu, ali i daje smjernice i preporuke donosiocima odluka u kom pravcu treba dalje unapređivati poslovno okruženje.

Predstavnici AmChama su pohvalili inicijativu Milatovića povodom organizacije sastanka i konsultacija koje su urađene sa privredom, a sve u cilju što kvalitetnijeg kreiranja paketa mjera za ublažavanje posljedica pandemije za prvi kvartal 2021. godine.

Dodali su da je misija ovog udruženja da uz partnerske odnose sa Vladom Crne Gore radi na poboljšanju poslovne klime i da kroz djelovanje Komiteta razviju još intenzivniju i otvoreniju saradnju sa Ministarstvom ekonomskog razvoja.

Preporučujemo za Vas