Pozvali nadležne u EPCG na razgovor zbog opomena o gašenju struje

Iz nevladine organizacije kazali da su iznenađeni činjenicom da u EPCG nemaju razumijevanje za probleme sa kojima se suočava taj sektor

5749 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija (NVO) “Ugostitelji Crne Gore” pozvala je nadležne u Elektroprivredi Crne Gore na razgovor, povodom najave EPCG da će početi sa isključenjima sa mreže zbog kašnjenja u izmirenju obaveza.

Oni su naveli da im se obratio veliki broj ugostitelja i hotelijera sa zahtjevom za pomoć zbog opomene da će im biti isključena električna energija.

Iz te NVO kazali su da su iznenađeni činjenicom da u EPCG nemaju razumijevanje za probleme sa kojima se suočava taj sektor.

“U posljednjih godinu često nam je rad bio u potpunosti zabranjen, zbog čega smo ostali bez ikakvih prihoda. U periodu kada smo i radili, primjenjivale su se epidemiološke mjere koje su ograničavale naše poslovanje zbog čega su nam prihodi bili minorni”, podsjeća se u saopštenju.

Iako, kako su kazali, tek tri dana rade u koliko-toliko povoljnijem poslovnom ambijentu, sada im na teret padaju dugovanja za period kada uopšte nijesu radili ili su radili smanjenim kapacitetom.

“Umjesto da nastavimo sa pripremom ljetnje turističke sezone, od koje svi imamo velika očekivanja, sada se postavlja pitanje koliko će ugostitelja i hotelijera uopšte biti spremno da dočeka turiste”, ukazali su iz te NVO.

Oni su pozvali nadležne u EPCG na razgovor.

“Želimo da kroz dijalog dođemo da zajedničkog rješenja. Ono što u ovom trenutku treba sektoru ugostiteljstva jeste ruka podrške da kroz neku vrstu umanjenja duga ili prolongiranja roka otplate probamo da preživimo ovo ljeto”, navodi se u saopštenju.

Iz Ugostitelja su kazali da su svjesni činjenice da je EPCG često kroz svoje kampanje pokazivala neku vrstu odgovornosti, i da očekuju da to urade i ovog puta.

“Kriza je svuda pa zato “Podijelimo teret””, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: