"proširiti saradnju sa ovom prijateljskom državom"

Spajić: Kina je naš međunarodni partner, što je dokazano uspješnim pregovorima sa EXIM bankom i kompanijom CRBC

On je kazao da je imao prijatan razgovor sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori, Liu Đinom

8072 pregleda 7 komentar(a)
Sa  sastanka, Foto: Twitter
Sa sastanka, Foto: Twitter

Kina je naš međunarodni partner, što je dokazano uspješnim pregovorima sa EXIM bankom i kompanijom CRBC, poručio je na Tviteru, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

On je kazao da je imao prijatan razgovor sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori, Liu Đinom.

"Treba proširiti saradnju sa ovom prijateljskom državom i na druge oblasti, kao što je turizam. Zbog toga podržavamo inicijativu o međusobnom priznavanju potvrda o vakcinaciji protiv COVID-19", poručio je Spajić.

Iz Ambasade Kine u Crnoj Gori su saopštili da su dvije strane izrazile da cijene tradicionalno prijateljstvo između Kine i Crne Gore, pridaju veliku važnost odnosima dvije zemlje i smatraju da su bilateralne prijateljske razmjene i praktična saradnja uzajamno korisne i u skladu sa interesima obje zemlje i u korist dva naroda.

"Gledajući u budućnost, saradnja dvije zemlje neće biti samo ograničena na izgradnji infrastrukture, već bi trebalo dalje da se proširi na nova područja i postigne više rezultata. U kontekstu pandemije, vjeruje se da će uzajamna podrška i ojačana zdravstvena saradnja dvije strane pomoći Crnoj Gori da pobjedi borbu protiv COVID-19 i obnovi dinamiku ekonomije. Obje strane podržavaju uzajamno priznavanje međunarodnih zdravstvenih kod-a (health code) koji je korisno za obnavljanje bilateralne razmjene osoblja. Dvije strane su spremne da nastave da vode stručne diskusije o određenim pitanjima o kredita putem postojećih kanala komunikacije između relevantnih organa Kine i Crne Gore", kazali su iz Ambasade Kine u Crnoj Gori.

Povezani članci

09. April 2021.

Odložen rok za povlačenje novca za auto-put