Kako da naučite CFD trgovanje i potencijalno zaradite?

CFD trgovanje se smatra za najjednostavniji i najefikasniji oblik ulaganja u kratkom roku

43130 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Limit Prime
Foto: Limit Prime

U prethodnom periodu svjedočili smo povećanju interesovanja kada je u pitanju trgovanje na berzi. A da je to interesovanje potpuno opravdano pokazuje i sledeći primjer Tesla kompanije čija je vrijednost akcija značajno oscilirala i time omogućila trgovcima da brzo naprave profit.

Da ste 21. aprila prodali (sell opcija) 5 akcija Tesla kompanije za 190€ ( sa levridžom 1:20), već 22. aprila biste ostvarili profit od 101,2€.

Kao sto mozete vidjeti investiranje na tržištu akcija može se isplatiti vrlo brzo. A CFD trgovanje se smatra za najjednostavniji i najefikasniji oblik ulaganja u kratkom roku.

Danas vam detaljnije predstavljamo ovaj način investiranja.

Šta je CFD trgovanje?

CFD (eng. “Contract for Difference”, odnosno ugovor o razlici) predstavlja specifičan finansijski instrument koji investitoru daje mogućnost da profitira na osnovu promjena u cijenama.

Kada započnete CFD trgovinu, ne postajete vlasnik i ne posjedujete fizički proizvod, ali možete da ostvarite profit promjenom cijene tog proizvoda.

CFD trgovanje vam daje priliku da ostvarite profit bez obzira na smjer kretanja cijene. Ako čvrsto vjerujete da će cijena porasti, onda kupujete taj proizvod da biste ga prodali po višoj cijeni. Ako mislite da će cijena proizvoda pasti, onda ga prodajete i zarađujete na padu.

Prednost broj jedan kod ovog načina trgovanja je ta što je dovoljno malo ulaganje kako bi se obavila trgovina.

Sa kojim instrumentima možete trgovati?

Limit Prime PR
foto: Limit Prime

CFD kriptovalute. Kriptovalute omogućavaju značajan prihod i na kraći i na duži rok. Limit Prime Securities kroz CFD omogućava pristup trgovanju kriptovalutama kao što su: Bitcoin, Ethereum, Ripple, itd.

CFD akcije. Neke od popularnih akcija za koje ste čuli, su: Tesla (TSLA), Apple (AAPL), Alibaba (BABA), Amazon (AMZN), Microsoft (MSFT) itd. Ovo su samo neke od kompanija čijim cijenama akcija je moguće trgovati sa kompanijom Limit Prime, ali možete pronaći još mnoge koje vam mogu donijeti profit ako pravilno predvidite kretanje njihovih cijena.

CFD valutni parovi. Valutni parovi mjere vrijednost jedne valute u odnosu na drugu.Valutni par kojim se najviše trguje je euro prema američkom dolaru, prikazan kao EUR / USD.

Sem sa ovim instrumentima sa kompanijom Limit Prime možete trgovati i sa indexima, robama koje ukljucuje zlato, srebro, naftu.

Kako početi?

Trgovanje možete započeti sa samo 100 EUR, uz ekspertsku podršku tima kompanije Limit Prime, kako biste naučili osnovne tehnike investiranja i uvijek bili informisani o najznačajnijim svjetskim dešavanjima.

Ukoliko želite da počnete odmah, to možete učiniti na vrlo jednostavan način - otvaranjem računa za trgovanje kod licenciranog investicionog društva Limit Prime Securities.

Ova kompanija je regulisana od strane Komisije za tržište kapitala Crne Gore i kroz svoju platformu vam nudi direktan pristup svjetskim berzama i trgovanje najatraktivnijim finansijskim instrumentima.

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 086 i neko od zaposlenih u Limit Prime-u će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: http://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 086

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin

© LIMIT PRIME 2021