Konjević: Šta je Vlada uradila na kreiranju povoljnijeg biznis ambijenta u uslovima krize

"Za skoro pet mjeseci mandata Vlade broj nezaposlenih je porastao za 8,2 hiljade sa oko 47 hiljada na preko 55 hiljada", naveo je lider SDP-a

5250 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević pitaće, između ostalog, predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića na premijerskom satu zašto je Vlada odbila SDP-ov predlog zakona o smanjenju opterećenja po osnovu rada, kao i predlog zakona o kreiranju garantnih šema za pomoć privredi.

"Za skoro pet mjeseci mandata Vlade broj nezaposlenih je porastao za 8,2 hiljade sa oko 47 hiljada na preko 55 hiljada. Dakle skoro 20% od početka mandata. Stopa nezaposlenosti je preko 23%", naveo je Konjević.

Podsjetio je na izjave zvaničnika da je Vlada predložila "najbolji budžet u istoriji" Crne Gore, ali da budžet "skoro mjesec dana 'leži' u Parlamentu, nije razmatran od strane nijednog skupštinskog odbora", te da "sjednica na kojoj će budžet biti razmatran nije zakazana".

"Da li mislite da je ovo odgovoran odnos parlamentarne većine prema predlogu Vlade", naveo je Konjević u obraćanju Krivokapiću.

Zakonodavni odbor zasjeda danas, nakon što je predsjednik odbora Marko Kovačević zakazao 21. aprila za ponedjeljak, 26. april sjednicu za koju se, među tačkama dnevnog reda, nalazi i razmatranje Predloga zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu.

"Zašto je Vlada odbila SDP-ov predlog zakona o smanjenju opterećenja po osnovu rada, kao i predlog zakona o kreiranju garantnih šema za pomoć privredi. Šta je Vlada uradila na kreiranju povoljnijeg biznis ambijenta u uslovima krize i kako komentarišete kritike Američke privredne komore da donosite odluke suprotno interesima biznis zajednice i investitora", naveo je Konjević u pitanju premijeru.

Bonus video: