Glavni grad najavio podršku ugostiteljima i novi paket pomoći za sve privrednike

Vuković je naveo da će Glavni grad u narednom periodu razmotriti mogućnost dodatne podrške ugostiteljima kroz besplatno korišćenje javnih površina, s obzirom na to da su ugostitelji u tom dijelu dodatno ograničeni mjerama koje su tenutno na snazi

5564 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Podgorica.me
Foto: Podgorica.me

Glavni grad najavio je nastavak podrške ugostiteljima, kao i četvrti paket pomoći za sve privrednike.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, danas se sastao sa predstavnicima NVO Udruženje ugostitelja Crne Gore sa kojima je razgovarao o nastavku pomoći i podršci gradske uprave ovoj branši koja je pogođena negativnim posljedicama koronavirusa.

Iz Glavnog grada je saopšteno da je Vuković podsjetio da je lokalna samouprava od početka pandemije kontinuirano pružala pomoć svim privrednicima, pa i ugostiteljima, kako bi održali svoje poslovanje i sačuvali gotovo svako radno mjesto.

Vuković je najavio da će gradska uprava i u narednom periodu u domenu svojih nadležnosti i finansijskih mogućnosti nastaviti da pruža podršku ugostiteljima.

"Pripremamo četvrtu Odluku u tom cilju koja će obuhvatiti široki spektar privrednika i preduzetnika, jer gotovo da nema privredne djelatnosti koja nije ugrožena zbog koronavirusa", kazao je Vuković podsjećajući da je prije nekoliko mjeseci Glavni grad podgoričke ugostitelje dodatno finansijski pomogao sa 80.000 eura.

Vuković je naveo da će Glavni grad u narednom periodu razmotriti mogućnost dodatne podrške ugostiteljima kroz besplatno korišćenje javnih površina, s obzirom na to da su ugostitelji u tom dijelu dodatno ograničeni mjerama koje su tenutno na snazi.

Predstavnici ugostitelja, saopšteno je iz Glavnog grada, su izrazili zahvalnost na podršci od početka pandemje, kao i za sve dosadašnje povlastice i dodatnu finansijsku pomoć...

"Oni su naglasili da im je u tom dijelu Glavni grada veoma važan patner koji je uvijek pokazivao posebno razumijevanje za njihove realne zahtjeve i potrebe, dodajući da komunikacija sa nadležnim adresama u Vladi Crne Gore koje donose odluke direktno vezane za ograničavaja poslovanja ugostitelja i dovode u pitanje njihov opstanak, do sada nije bila na očekivanom nivou. Sagovornici su tokom sastanka konkretizovali aktivnosti i mjere iz domena uprave Glavnog grada koje bi u narednom periodu trebalo razmotriti sa ciljem pronalaska optimalnog modela koji bi stvorio pretpostavke za podršku ugostiteljima u Podgorici i dogovorili dinamiku njihove realizacije u narednom periodu. Na sastanku je dogovoreno i formiranje Operativnog tima Glavnog grada za komunikaciju i saradnju sa ugostiteljima kako bi se sve konkretne dogovorene aktivosti rješavale još efikasnije", saopšteno je iz Glavnog grada.

Bonus video: