Iz Udruženja banaka spremni da pomognu sektor ugostiteljstva

“Cilj sastanka bio je mogućnost podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima koji su u lošoj ekonomskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, čiji kraj je i dalje neizvjestan”

2907 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija (NVO) Ugostitelji Crne Gore pozdravila je spremnost Udruženja banaka da pomogne sektoru ugostiteljstva, a dogovoren je i zajednički zahtjev prema bankarskom sektoru da se privrednicima omogući odobravanje kredita po povoljnim uslovima.

Predstavnici NVO Ugostitelji Crne Gore sastali su se sa predsjednikom Udruženja banaka Mladenom Rabrenovićem i generalnim sekretarom UBCG, Bratislavom Pejakovićem.

Tokom sastanka dogovoren je zajednički zahtjev prema bankarskom sektoru da se privrednicima omogući odobravanje kreditnih linija po povoljnim uslovima, ali i da se zajednički pokuša naći način za reprogram postojećih kredita u sektora ugostiteljstva.

“Cilj sastanka bio je mogućnost podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima koji su u lošoj ekonomskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, čiji kraj je i dalje neizvjestan”, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da Ugostitelji Crne Gore iniciraju okrugli sto na kome bi bili prisutni predstavnici Centralne banke, Udruženja banaka, Investiciono razvojnog fonda, te predstavnici ministarstava finansija i ekonomskog razvoja i Uprave prihoda.

“Taj sastanak imaće za cilj da se razmotri mogućnost podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima kako bi što spremnije dočekali predstojeću ljetnju turističku sezonu”, dodaje se u saopštenju.

Iz NVO Ugostitelji Crne Gore je zaključeno da s obzirom na to da korona kriza traje više od godinu, a da je sektor ugostiteljstva najpogođeniji, ruka podrške tom sektoru je neophodna kako bi ove godine pokušali da opstanu na tržištu i stvore uslove za rad, jer su iscrpili sve resurse, a veliki broj njihovih kolega je na rubu egzistencije.

Bonus video: