TRI DANA PAUZE OD ŠOPINGA

Trgovci neće raditi subotu, nedjelju i ponedjeljak

Oni su istakli da su za nepoštovanje ovog Zakona predviđene novčane kazne i zatvaranje objekta.

41457 pregleda 1093 reakcija 77 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava za inspekcijske poslove saopštila je da sve trgovine na veliko i malo neće raditi 1, 2. i 3. maja, u skladu sa zabranom rada za državne praznike.

"Zakonom o unutrašnjoj trgovini zabranjen je rad trgovinama tokom prazničnih dana, a kao izuzetak za koje ova zabrana rada ne važi navedene su apoteke; specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme; benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica; pijace; štandovi - tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice; prodavnice, kiosci i automati smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka; štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela; skladišta za trgovinu na veliko", saopšteno je iz Inspekcije.

Oni su istakli da su za nepoštovanje ovog Zakona predviđene novčane kazne i zatvaranje objekta.

"Stoga pozivamo privredne subjekte da poštovanjem propisane obaveze daju svoj doprinos potpunoj primjeni zakona", naveli su iz ove Uprave.

Preporučujemo za Vas