Jovović novi V.D. direktora Aerodroma, dat nalog za isplatu zarada

"Standard radnika biće nam prioritet u radu i nastojaćemo ne da ga još unaprijedimo. Nema nikavih razloga ni opasnosti od štrajka, stečaja ili prestanka rada Aerodroma"

27865 pregleda 36 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Odbor direktora Aerodroma Crne Gore razrješio je na lični zahtjev dosadašnju v.d. direktorku te kompanije Anu Lončarević Badnjar i za novog vršioca dužnosti izvršnog direktora imenovao Ognjena Jovovića, člana odbora direktora i eksperta za ekonomska vještačenje.

Jovović je danas odmah dao nalog za isplatu aprilske zarade, što Lončarević nije željela da uradi.

"Imali smo opstrukcije za isplatu zarada, ali smo kao što smo i obećali obezbjedili novac i dali nalog za isplatu zarada. Standard radnika biće nam prioritet u radu i nastojaćemo ne da ga još unaprijedimo. Nema nikavih razloga ni opasnosti od štrajka, stečaja ili prestanka rada Aerodroma", kazao je Jovović "Vijestima".

On je naveo i da su danas uputili pismo Ministarstvu kapitalnih investicija za nastavak razgovora u vezi naplate duga bivšeg avio prevoznika od 9,4 miliona eura.

"To potraživanje je nesporno ali želimo da do njegove naplete dođemo dogovorom a ne prijetnjama izvršiteljima svom osnivaču Državi. Očekujemo nastavak dogovora nakon praznika", naveo je Jovović.

On je kazao i da će Aerodromi u budućem periodu raditi na osnovama ekonomičnosti, produktivnosti i racionalnosti troškova, kao i bezbjednosti saobraćaja i putnika.

"Želimo da po uspješnosti budemo na nivou razvijenih aerodroma u regionu", kazao je Jovović.

On je naveo i da su već angažovali pravnike i vještake koji će provjeriti sve aspekte poslovanja bivše uprave.

Bonus video: