čestitao Međunarodni praznik rada

Krivokapić: Učinićemo sve da smanjimo nezaposlenost i poboljšamo životni standard

"Ovo je godina socijalne pravde i Vlada će učiniti sve da smanji nezaposlenost i poboljša životni standard građana"

9352 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić čestitao je 1. maj - Međunarodni praznik rada, poručivši da je pandemija koronavirusa negativno uticala na ekonomiju, a time i na veliki broj građana koji su ostali bez posla.

"Za nama je godina u kojoj iz objektivnih razloga nijesmo bili u prilici da u punom kapacitetu koristimo i uživamo u blagodatima naše države. Jedno od osnovnih prava koje nijesmo mogli u potpunosti da upražnjavamo, bilo je pravo na rad i mogućnost da sebi, najbližima i cjelokupnoj zajednici obezbijedimo potpunu materijalnu sigurnost i komfor. Na dan kada se sjećamo svih prepreka koje je radnik – pregalac savladavao kroz vjekove, boreći se za ljudsko dostojanstvo i čast, izražavamo nadu da je pred nama vrijeme u kom ni pandemija COVID-19 neće moći da utiče na nas, ali ni na tržište rada i kapitala", naveo je Krivokapić.

Poručio je da je ovo godina socijalne pravde i da će Vlada "učiniti sve da smanji nezaposlenost i poboljša životni standard građana".

"Imunizacija crnogorske populacije, okruženja i ljudi iz čitavog svijeta, daje nam za pravo da u optimističnom raspoloženju dočekujemo nastupajuću ljetnju turističku sezonu i da se spremamo za nove radne pobjede", navodi se u čestitki Krivokapića.

Preporučujemo za Vas