Ministarstvo finansija i socijalnog staranja: Nastavićemo da se borimo za društvo jednakih šansi za sve

"Ova Vlada proglasila je 2021. godinu za godinu socijalne pravde, a to smo pokazali i povećanjem minimalne cijene rada sa 222 eura na 250 eura kao i dogovorenim moratorijumoma za sve radnike bez plate", napisao je Odović

16978 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja: Odović, Foto: Vlada Crne Gore
Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja: Odović, Foto: Vlada Crne Gore

Dostojanstven život svakog građanina, obračun sa nezaposlenošću i bolji životni standard. U godini početka socijalne pravde u Crnoj Gori - na tom putu imamo saveznike: radnike i privredu. Zajedno do više zadovoljstva i razloga za slavlje, nakon 30 godina bogaćenja jednog sloja društva.

To je povodom Međunarodnog dana rada kazao državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović.

Odović je istakao da su, iako je prethodni period obilježio pad svjetske ekonomije usled pandemije, oni sve snage usmjerili da naša Crna Gora bude ona u kojoj je pravda moguća, 135 godina nakon izlaska radnika u Čikagu.

"Ova Vlada proglasila je 2021. godinu za godinu socijalne pravde, a to smo pokazali i povećanjem minimalne cijene rada sa 222 eura na 250 eura kao i dogovorenim moratorijumoma za sve radnike bez plate. Nastavićemo da se borimo za društvo jednakih šansi za sve jačanjem Crne Gore ali i pozicije radnika, jer samo ekonomski jako društvo sa radnicima koji mogu dostojanstveno da žive od svog rada može da osigura pravdu", poručio je Odović.

Bonus video: