Ponovo će birati ko će raditi Cvijetnu ulicu u Podgorici

Direkcija mora firmi “Met Plas” nadoknaditi 10.000 eura po osnovu naknade za vođenje postupka
0 komentar(a)
Almer Kalač, Foto: Boris Pejović
Almer Kalač, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.12.2017. 16:52h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu danilovgradske firme “Met&Alu Plast“ i poništila rješenje Direkcije javnih radova, kojom rukovodi Almer Kalač, o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na rekonstrukciji Cvijetne ulice u Podgorici, procijenjene vrijednosti million eura.

Naručilac sporne nabavke Direkcija moraće u roku od 15 dana da otkloni nepravilnosti i donese zakonitu odluku. Direkcija je prethodno na tom nadmetanju, kao najpovoljniju izabrala ponudu firme “AM sistem”, ponudu firme “Toškovići” ocijenila ispravnom i vrednovala kao drugorangiranu, ponudu firme “Tehnoput MNE” ocijenila ispravnom i kao trećerangiranu, ponuda žalioca ocijenila kao ispravnu i vrednovala kao četvororangiranu, a ponudu firme “Inženjering put” ispravnu i kao petorangiranu.

Državna komisija je našla, međutim, da je Direkcija pobijanim rješenjem nepotpuno i nepravilno utvrdila činjenično stanje od značaja za ispravnosti ponuda firmi “AM sistem” i “Toškovići” koje nijesu dostavile garanciju ponude sa rokom važenja 127 dana.

Utvrđeno je, takođe, da kod trećerangiranog ponuđača Tehnoput MNE nepotpuno utvrđeno stanje i ispravnost ponude u dijelu pod tačkom II Elektromontažni radovi, stavka 7 finansijskog dijela ponude, te da u obrazloženju rješenja naručilac nije dao jasne i valjane razloge za ocjenu ove ponude.

Zbog toga je Državna komisija utvrdila da pobijano rješenje Direkcije nije u skladu sa odredbama Zakona o upravnom postupku pa ga treba poništiti i predmet vratiti na ponovni postupak i odlučivanje.

Direkcija za javne radove kao naručilac sporne nabavke obavezna je da po pravosnažnosti rješenja žaliocu vrati naknadu za vođenje postupka u iznosu od 10.000 eura, kao i dodatne troškove advokata u iznosu od 1.300 eura.

Bonus video: