"Švajcarska uklonila Crnu Goru sa liste rizičnih zemalja, od 13. maja letovi Cirih-Podgorica"

"Oduševljeni smo što putnicima koji putuju na kratke relacije i Crnogorcima koji žive u Švajcarskoj možemo da ponudimo da imaju neprestanu vezu sa ovom tipičnom "posjeti prijatelje i porodicu" destinacijom i omogućimo im da provedu dugi vikend u ovom biseru Jadrana", zaključio je šef komercijalne distribucije kompanije Chair Airlines, Florian Tomasi

11986 pregleda 110 reakcija 5 komentar(a)
Chair Airlines (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Chair Airlines (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Švajcarska je uklonila Crnu Goru sa liste rizičnih zemalja, pa će avio-kompanija Chair Airlines saobraćati od 13. maja dva puta sedmično iz Ciriha za Podgoricu, saopšteno je danas iz kompanije Aerodromi Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je ova odluka uslijedila nakon što je Crna Gora uklonjena sa liste rizičnih zemalja švajcarskog Saveznog zavoda za zdravlje.

"Chair Airlines će prvi let iz Ciriha za Podgoricu imati 13. maja i saobraćaće rutom dva do tri puta sedmično četvrtkom i nedjeljom, a od jula i utorkom", potvrđeno je Aerodromima Crne Gore iz švajcarske avio-kompanije.

U dopisu je pojašnjeno da je ulazak u Švajcarsku iz Crne Gore sada ponovo moguć bez karantina.

"Oduševljeni smo što putnicima koji putuju na kratke relacije i Crnogorcima koji žive u Švajcarskoj možemo da ponudimo da imaju neprestanu vezu sa ovom tipičnom "posjeti prijatelje i porodicu" destinacijom i omogućimo im da provedu dugi vikend u ovom biseru Jadrana", zaključio je šef komercijalne distribucije kompanije Chair Airlines, Florian Tomasi.

Iz Aerodroma Crne Gore su kazali da očekivani letovi predstavljaju početak saradnje između švajcarske aviokompanije i Aerodorma Crne Gore.

Bonus video: