"kompanija pokazala da zadovoljava sve uslove"

Sada i zvanično: ToMontenegro postao nosilac sertifikata vazdušnog operatera

„Zajedno sa timom smo radili danonoćno kako bi ostvarili ovaj rezultat. Nastavljamo vrijedno ka zajedničkom cilju, a to je da nacionalna avio-kompanija bude što prije operativna i spremna da odgovori potrebama turizma za predstojeću sezonu“, rekao je izvršni direktor kompanije Predrag Todorović

4044 pregleda 0 komentar(a)
Todorović, Foto: Savo Prelević
Todorović, Foto: Savo Prelević

ToMontenegro je postao nosilac sertifikata vazdušnog operatera (AOC), potvrđeno je iz nacionalne avio-kompanije.

“Dobijanje ovog sertifikata predstavlja veoma zahtjevan i kompleksan proces koji vodi Agencija za civilno vazduhoplovstvo, čime se utvrđuju prava i obaveze avio-kompanije, kao i obim operacija koje može da obavlja“, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

06. Maj 2021.

“To Montenegro” dobio dozvolu za rad

ToMontenegro se, kako su kazali, završetkom tog obimnog i detaljnog procesa osposobljava i sertifikuje za obavljanje redovnog i povremenog vazdušnog prevoza putnika i robe.

„Dobijanjem AOC-a kompanija je pokazala da zadovoljava sve uslove po pitanju opreme, stručne osposobljenosti zaposlenog osoblja, organizacione strukture, odobrenih operativnih priručnika, kao i brojne druge uslove, kojima se obezbjeđuje sigurno i bezbjedno izvođenje vazdušnih operacija koje namjerava da obavlja“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor kompanije, Predrag Todorović, ocijenio je da dobijanje AOC-a predstavlja veliki korak za avijaciju u Crnoj Gori.

„Zajedno sa timom smo radili danonoćno kako bi ostvarili ovaj rezultat. Nastavljamo vrijedno ka zajedničkom cilju, a to je da nacionalna avio-kompanija bude što prije operativna i spremna da odgovori potrebama turizma za predstojeću sezonu“, rekao je Todorović.

Kompanija, kako su kazali njeni predstavnici, nastavlja sa vrijednim radom na planiranom putu da bude operativna prije ljeta.

Preporučujemo za Vas