U Crnoj Gori više od 400 firmi iz Turske

Dogovoreno da se u narednom periodu realizuje sastanak sa predstavnicima firmi iz Turske, kako bi se prevazišli problemi sa kojima se susreću

3131 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Uprava za inspekcijske poslove
Foto: Uprava za inspekcijske poslove

Na teritoriji Crne Gore postoji više od 400 registrovanih firmi iz Turske, saopšteno je na sastanku predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Ambasade Turske.

Na sastanku ambasadorke Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan i vršioca dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove, Ilira Harasanija dogovoreno je da se u narednom periodu realizuje sastanak i sa predstavnicima tih firmi kako bi se prevazišli problemi sa kojima se susreću, kao što su nerazumijevanje jezika i domaće zakonske regulative.

“Naredni zajednički koraci biće usmjereni i na održavanje seminara, obuka i zajedničkih projekata kako bi se edukacijom spriječile situacije oglušavanja o neku zakonsku obavezu”, navodi se u saopštenju Uprave.

Na sastanku je predstavljena organizacija Uprave, principi rada, kao i nadležnosti njenih inspekcija. Tom prilikom razmatrani su modaliteti saradnje Uprave za inspekcijske poslove i Ambasade Turske.

Sastanku je takođe prisustvovao savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turske, Erdal Karameroglu.

Karameroglu je i sam bio zaposlen u inspekciji duži niz godina stoga će svojim iskustvom u inspekcijskom radu zasigurno doprinijeti boljem razumijevanju potreba inspekcijskih službi i produbljivanju saradnje kako sa Ambasadom tako i sa inspekcijskim službama u Turskoj.

Sastanak je zaključen zahvalnošću Ambasadi Turske na ukazanoj spremnosti da ostvari administrativnu i tehničku saradnju sa Upravom, što će sigurno biti potpora sistemu inspekcijskog nadzora u Crnoj Gori.

Bonus video: