Rast cijena industrijskih proizvoda iz uvoza

Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza su u prvom tromjesečju u odnosu na posljednji kvartal prošle godine porasle 4,3 odsto

2489 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u prvom kvartalu su u odnosu na isti period prošle godine porasli dva odsto, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su saopštili da je sektor vađenja ruda i kamena zabilježio pad od 6,5 odsto, a prerađivačke industrije rast od dva odsto.

Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza su u prvom tromjesečju u odnosu na posljednji kvartal prošle godine porasle 4,3 odsto.

“U sektoru vađenja ruda i kamena cijene su u prosjeku ostale nepromijenjene, dok su u prerađivačkoj industriji porasle 4,3 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u prvom kvartalu su u odnosu na isti period prošle godine porasle 6,7 odsto. Sektor vađenja ruda i kamena bilježi rast od 4,9 odsto, a prerađivačke industrije sedam odsto.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u prvom kvartalu su u odnosu na posljednji prošlogodišnji porasle 5,1 odsto.

“Sektor vađenja ruda i kamena bilježi rast od četiri odsto, a prerađivačke industrije 5,2 odsto”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: