Centralna banka blokirala račun OK "Budvanska revijera": Duguju MSC za korišćenje dvorane

“Predlažemo potpisivanje vansudskog poravnanja kod notara, kojim bi OK ‘Budvanska rivijera našem preduzeću u svojinu predao tri poslovna prostora koji se nalaze u MSC, a koji su u svojini osnivača kluba
70 pregleda 1 komentar(a)
Mediteranski sportski centar, Foto: Vuk Lajović
Mediteranski sportski centar, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.06.2018. 16:28h

Centralna banka blokirala je račun odbojkaškog kluba “Budvanska rivjera“ na iznos 250.000 eura, koliko duguju Mediteranskom sportskom centru (MSC) za korišćenje dvorane.

MSC je tužio je odbojkaški klub i Privredni sud je lani presudio da „Budvanska rivijera“ plati 229.739 sa pripadajućom kamatom na ime dugovanja za korišćenje dvorane.

Iako je pomenuti klub ugašen i formiran novi, Centralna banka prihvatila je zahtjve MSC i blokirala račun novoformiranom.

Potvrđujući da je od prije neki dan blokiran račun, direktor MSC Nikola Vučićević kazao je da je još aktuelna ponuda od prije nekoliko mjeseci da se zaključi vansudsko poravnanje po kome bi klub na ime duga dao poslovne prostore.

“Predlažemo potpisivanje vansudskog poravnanja kod notara, kojim bi OK ‘Budvanska rivijera našem preduzeću u svojinu predao tri poslovna prostora koji se nalaze u MSC, a koji su u svojini osnivača kluba.

Vrijednost ova tri poslovna prostora bi ‘pokrila’ navedeni dug“, naveo je Vučićević u pismu upućenom klubu.

Riječ je o tri poslovna prostora od 82, 29 i 47 kvadrata u MSC koja su uknjižena na ofšor firmu „Victoria enterprises“, a u kojima je dugi niz godina bilo sjedište odbojkaškog kluba.

Kako su „Vijesti“ u više navrata pisale, odbojkaški klub se našao u finansijskim problemima zbog čega su ostala nagomilana dugovanja, pa osim MSC na isplatu čekaju i bivši igrači, autoprevoznik “Mediteran expres”, restoran “Kužina” i mnogi drugi.

Bonus video: