NVO Ugostitelji Crne Gore: Zaposlimo domaće radnike

U toj NVO smatraju da bi veće radno angažovanje domaće radne snage u sezoni doprinijelo boljem punjenju budžeta, jer će se novac koristiti za finansiranje zdravstvenog, obrazovnog i ostalog javnog sektora

3962 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija Ugostitelji Crne Gore pozvala je sve zainteresovane koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje da se prijave za sezonski posao na primorju.

“Zainteresovani kandidati prijave mogu slati na e-mail adresu crnagora@ugostitelji.me”, navodi se u saopštenju.

Iz te NVO pozvali su i sve privrednike koji ne mogu da dođu do domaće radne snage da im se jave i da pokušaju zajedno da dođu do rješenja kako bi što spremnije dočekali predstojeću ljetnju turističku sezonu.

“Veliki broj ugostitelja sa primorja i ove godine se suočava sa nedostatkom domaće radne snage, pa su primorani da radnike 'uvoze' iz zemalja regiona”, navodi se u saopštenju.

U toj NVO smatraju da bi veće radno angažovanje domaće radne snage u sezoni doprinijelo boljem punjenju budžeta, jer će se novac koristiti za finansiranje zdravstvenog, obrazovnog i ostalog javnog sektora.

NVO Ugostitelji Crne Gore kao odgovorno udruženje želi da da prioritet domaćoj radnoj snazi, svjesni specifične ekonomske situacije izazvane zdravstvenom krizom zbog koje je u posljednjih nešto više od godinu oko 30 hiljada ljudi ostalo bez posla.

“Na ovaj način želimo da ohrabrimo domaće radnike da se prijave za sezonske poslove jer će na taj način doprinijeti punjenju kućnog budžeta ali i državne kase. U krajnjem, angažovanjem domaće radne snage sprečavamo odliv novca iz Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: