Energetski sektor pokretač razvoja i regionalnog povezivanja

Predsjednik Odbora direktora EPCG ocijenio da su elektroenergetski sistemi Srbije i Crne Gore kompatibilni i da postoje velike mogućnosti da se, unapređujući saradnju, brže razvijaju

3897 pregleda 8 komentar(a)
Đukanović i Mihajlović, Foto: EPCG
Đukanović i Mihajlović, Foto: EPCG

Unapređenje saradnje elektroprivrednih sistema Srbije i Crne Gore je u korist građana obje zemlje, saopštio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović.

On je u Beogradu na sastanku sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Srbije, Zoranom Mihajlović, saopštio da je energetika pokretač i lokomotiva razvoja čitave privrede.

Đukanović je, kako je saopšteno iz EPCG, ocijenio da su elektroenergetski sistemi Srbije i Crne Gore kompatibilni i da postoje velike mogućnosti da se, unapređujući saradnju, brže razvijaju.

Mihajlović je saopštila da je na sastanku razgovarano o saradnji elektroprivrednih sistema Srbije i Crne Gore i mogućnostima da se ona u oblasti energetike dodatno unaprijedi - od zajedničkih projekata, do povezivanja tržišta energije.

“Čitav region suočava se sa sličnim izazovima u procesu energetske tranzicije i zato moramo da se povezujemo i radimo zajedno, jer je energetska bezbjednost pitanje broj jedan za sve zemlje u regionu”, zaključila je Mihajlović.

Bonus video: