Krivokapić: Avionska linija Tivat-Banjaluka unaprijedila bi saradnju sa BiH

„U Crnoj Gori imate dobrog prijatelja i brata, koja želi da nastavi dobru saradnju koju treba nadograđivati“, kazao je Krivokapić tokom razgovora sa Dodikom

9800 pregleda 20 komentar(a)
Dodik i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Dodik i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Otvaranje avio-linije na relaciji Tivat-Banjaluka unaprijedilo bi privrednu i turističku saradnju Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

Predsjednik Vlade sastao se na marginama Delfi ekonomskog foruma, koji se održava u Grčkoj, i sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, poručio da je dobra regionalna saradnja za Crnu Goru od velikog značaja i istakao da bi u cilju olakšanog i ubrzanog prometa putnika i robe trebalo raditi na integrisanju graničnih prelaza.

„U Crnoj Gori imate dobrog prijatelja i brata, koja želi da nastavi dobru saradnju koju treba nadograđivati“, kazao je Krivokapić.

Dodik je, kako je saopšteno, pozdravio odluku crnogorske Vlade da ukine naplatnu rampu na putu Meljine-Petijevići, što će olakšati saobraćajnu komunikaciju i promet roba i putnika između dvije susjedne zemlje. Kazao je da je afirmacija graničnog prelaza Šćepan Polje prioritet i sa njihove strane, poručivši da je prethodna vlast izbjegavala Republiku Srpsku.

Dodik je kazao, kako se dodaje u saopštenju, da zna "s kakvim teškoćama se suočava nova Vlada Crne Gore, ali da vjeruje da će uspjeti da se izbori sa svim teškoćama", te da od njih ima punu podršku.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH istakao da je unaprjeđenje saobraćajne infrastrukture preduslov dinamiziranja ekonomskih aktivnosti i u tom kontekstu ocijenio značajnom realizaciju dva kapitalna projekta: izgradnje Jadransko-Jonskog autoputa i Jadro-Jonskog gasovoda.

Na toj liniji, zaključuju iz Vlade, na sastanku je ocijenjeno da je unaprjeđenje pogranične putne infrastrukture preduslov za povećanje razmjene dobara i ukupnu ekonomsku saradnju.

Bonus video: