izvršni odbor sindikalne organizacije

Zahtijevaju da stave van snage Odluku o otpremninama bivšem menadžmentu Rudnika uglja

Po osnovu menadžerskih ugovora za otpremnine trinaest članova bivšeg menadžmenta, Rudnik uglja treba da isplati preko 728.000 eura. Do sada je otpremnina isplaćena samo bivšem izvršnom direktoru Slavoljubu Popadiću oko 80.000 eura

3785 pregleda 5 komentar(a)
Rudnik uglja (arhiva), Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja (arhiva), Foto: Goran Malidžan

Izvršni odbor Sindikalne organizacije Rudnika uglja zahtijeva od Odbora direktora i Izvršnog direktora da stave van snage Odluku o otpremninama bivšem menadžmentu kompanije.

Po osnovu menadžerskih ugovora za otpremnine trinaest članova bivšeg menadžmenta, Rudnik uglja treba da isplati preko 728.000 eura. Do sada je otpremnina isplaćena samo bivšem izvršnom direktoru Slavoljubu Popadiću oko 80.000 eura.

Ostali članovi menadžmenta imaju zaključene ugovore za otpremnine od 42 do 63 hiljade eura, zavisno od primanja koja su imali.

U sindikatu čiji je predsjednik Miloš Obrenić kažu da je "nevjerovatna tolika neskromnost i halapljivost ljudi, pojedinaca u menadžmentu Rudnika uglja, pogotovu što su do juče osuđivali gramzivost ranijih direktora na zajedničkim sastancima sa sindikatom".

"Poznato je pravilo - gladan stomak možeš nahraniti ali gladne oči nikada. Sindikat smatra da bi bio i kriminal i zločin dodijeliti astronomske otpremnine menadžmentu Rudnika uglja, a posebno onima koji odlaze u penziju ili se sele u druge firme , kao i da je nepošteno doskorašnjem Izvršnom direktoru (Slavoljubu Popadiću), koji se bezbroj puta kleo pred sindikatom, da mu ne pada na pamet otpremnina jer je imao pozamašnu platu, koju je donekle i opravdao svojim rezultatima, spasio nas od stečaja zaslugom (Predraga)Boškovića i njegovog prethodnika", navodi se u zaključcima jednog od tri sindikata u Rudniku uglja.

Ističu da su plate menadžmenta u Rudniku uglja, do nedavno, bile značajno veće od Menadžmenta EPCG a plate zaposlenih značajno manje i često umanjivane.

"Činjenica je, da bi bilo koji inžinjer ako nije rukovodilac, trebao da radi najmanje 10 godina da bi uzeo plate u visini njegove otpremnine. Sindikat Rudnika uglja je mišljenja da ne treba dozvoliti očiglednu pljačku i da je nesporno da sredstva za otpremnine Menadžmentu ljudski je usmjeriti za rešavanje stambene problematike zaposlenih u Rudniku uglja ili u razvoj zdravstva u Pljevljima jer su Pljevljaci sa svih strana diskriminisani i ugroženih egzistencija što se i te kako odražava na stalno smanjenje broja građana u Pljevljima a što bi zaposleni u Rudniku svojim radnim angažovanjem cijenili i opravdali radnim rezultatima", navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije Rudnika uglja.

Preporučujemo za Vas