"Sveti Stefan" neće raditi ovog ljeta?

Ovakve informacije „Vijesti“ nijesu mogle da provjere u kompaniji „ Adriatic properties“ koja je zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločer, a izvršni direktor Goran Bencn nije odgovarao na pozive i sms poruke

50592 pregleda 942 reakcija 143 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Savo Prelević
Sveti Stefan, Foto: Savo Prelević

Kompanija Aman koja upravlja elitnim hotelskim kompleksom, grad hotelom „Sveti Stefan“ i Vilom Miločer navjerovatnije neće ovoga ljeta raditi, a radnici su upućeni na odmor.

To je više zaposlenih saopštilo redakciji „ Vijesti“ da im je predočeno na sastanku koji su juče imali, ali da će u toku od deset dana dobiti više informacija vezano za ovogodišnju sezonu.

Ovakve informacije „Vijesti“ nijesu mogle da provjere u kompaniji „ Adriatic properties“ koja je zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločer, a izvršni direktor Goran Bencn nije odgovarao na pozive i sms poruke.

Radnicima je navodno rečeno da nađu drugi posao i da će za njih više od stotinu biti raskinuti ugovori.

Da bi Aman koji od 2007. od kada je kompanija naturalizovanog Crnogorca, grškog biznismena Petrosa Statisa, od državnih hotelskih kompanija „HG „ Budvanska rivijera“ i HTP Miločer u četvorodecenijski zakup dobila najveći turistički brend, mogao da napusti Crnu Goru, krajem aprila je najavio šef države Milo Đukanović.

Đukanović koji je u prijateljskim vezama sa Statisom, kazao je tada je razgovarao sa turističkim investitorima u Crnoj Gori te da je od njih čuo "zaprepašćenje i strah od onoga šta su vidjeli posredstvom televizijskih kamera sa Miločera i Svetog Stefana".

Tih dana mještani Svetog Stefana I Pržna srušili su ogradu koja vodi ka najljepšoj crnogorskoj plaži- Kraljičina plaza, koju je nelegalno postavila kompanija “ Adriatic properties” . Godinama unazad ta, kao i Kraljeva ali i zapadna svetostefanska plaža bile su rezervisane isključivo za goste grad hotela i Vile miločer.

Kraljičina plaža je bila više od deceniju potpuno zatvorena za građane