Veliko interesovanje turističkih agencija iz Srbije

Milatović: Turistima iz Srbije potrebna samo dobra volja

Ministar je kazao da Crna Gora ima velika očekivanja od tržišta Srbije kada je riječ o predstojećoj turističkoj sezoni

6259 pregleda 18 komentar(a)
Foto: NTOCG
Foto: NTOCG

Crna Gora ima velika očekivanja od tržišta Srbije kada je riječ o predstojećoj turističkoj sezoni, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, navodeći da će turistima iz Srbije za dolazak u Crnu Goru biti potrebna samo dobra volja.

On se danas sastao sa predsjednikom Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije –YUTA, Aleksandrom Seničićem.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije (NTOCG), tema sastanka bila je predstojeća ljetnja turistička sezona i pospješivanje turističkog prometa sa strateški važnog emitivnog tržišta Srbije.

Milatović je kazao da Crna Gora ima velika očekivanja od tržišta Srbije kada je riječ o predstojećoj turističkoj sezoni, i da će turistima iz Srbije za dolazak u Crnu Goru biti potrebna samo dobra volja.

“U susret ljetnjoj turističkoj sezoni Crna Gora je otvorila granice za turiste iz Srbije bez ikakvih uslova, a tendenciju otvorenosti ka Srbiji zadržaćemo i u narednom periodu”, poručio je Milatović.

On je kazao da je, pored politike otvorenih granica, Vlada ove godine poslala snažnu poruku prijateljstva.

“Kako mojom posjetom Srbiji, tako i posjetom drugih predstavnika Vlade”, rekao je Milatović.

On se osvrnuo i na aktuelnu epidemilošku situaciju koja je iz dana u dan sve ohrabrujuća.

Milatović je kazao da ga veoma raduje stabilizacija epidemiološke situacije, kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji koja je, kako je naveo, jedan od lidera u Evropi kada je riječ o vakcinaciji.

“Pored činjenice da smo prethodnih 20 dana vakcinisali 25 odsto odrasle populacije, važno je istaći da će turistima koji dođu ove godine u Crnu Goru biti omogućeno i besplatno liječenje ukoliko tokom boravka u našoj zemlji obole od virusa COVID-19”, rekao je Milatović.

On je kazao da će turisti ove godine birati destinacije koje najbliže poznaju, i da je region prirodno usmjeren prema Crnoj Gori.

Milatović je rekao da je zadovoljan što će nova nacionalna avio-kompanija „Air Montenegro”, prije 1. juna, realizovati svoj prvi let prema Beogradu, čime će se stvoriti pretpostavke za veći dolazak turista iz Srbije tokom ljetnjih mjeseci.

Seničić je pohvalio politiku otvaranja granica ka Srbiji i istakao da očekuje da Crna Gora ove godine bude među najtraženijim destinacijama za turiste iz Srbije.

On je rekao da je ove godine primjetno najveće interesovanje turističkih agencija za Crnu Goru, u posljednjih pet godina.

“Želimo da zajedničkom saradnjom unaprijedimo imidž Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu Srbije, naročito imajući u vidu da je Crna Gora u značajnoj mjeri unaprijedila nivo kvaliteta turističkih usluga”, kazao je Seničić.

On je naveo da je saradnja sa NTOCG do sada bila uspješna.

“A u narednom periodu očekujem da ćemo ovu saradnju podići na još veći nivo, naročito kada je riječ o promociji Crne Gore kao turističke destinacije u Srbiji”, istakao je Seničić.

Direktorica NTOCG, Ana Tripković Marković kazala je da je ohrabruju najave sa tržišta Srbije i veliko interesovanje turističkih agencija, naročito imajući u vidu da jedna trećina turista iz Srbije dolazi u Crnu Goru organizovano posredstvom turističkih agencija.

„NTOCG naredne sedmice, u okviru regionalne „Roadshow“ kampanje, realizovaće promotivne aktivnosti na tržištu Srbije i to će biti odlična prilika za nastavak kontinuiranih aktivnosti sa YUTA“, rekla je Tripković Marković.

Ona je naglasila da bi model buduće saradnje mogao da se prošiiri i na polje istraživanja tržišta u Srbiiji koje je pojedinačno po broju dolazaka najveće.

Preporučujemo za Vas