raspisali javni konkurs za izbor izvršnog direktora prije 15 dana

Četiri prijave za direktora Aerodroma

Konkurs za direktora ACG ističe danas, rok za slanje prijava poštom ističe u utorak

30258 pregleda 22 reakcija 7 komentar(a)
Wizz Air ponovo leti ka Crnoj Gori: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Wizz Air ponovo leti ka Crnoj Gori: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović

Na konkurs za izvršnog direktora Aerodorma Crne Gore (ACG) koji danas ističe stigle su četiri prijave, saznaju “Vijesti” od izvora bliskih ovoj državnoj firmi.

Izvor “Vijesti” je objasnio da su zaključno sa jučerašnjim danom stigle četiri prijave, ali da rok za pristizanje dokumentacije koja može biti poslata poštom je utorak.

Iz ACG je juče “Vijestima” rečeno da će komisija koju je formirao Odbor direktora početkom sljedeće sedmice razmatrati pristigle ponude i da će tada imati kompletnu informaciju koliko je ponuda pristiglo i ko su kandidati. Iz kompanije nijesu željeli da kažu koliko je prijava stiglo i imena kandidata.

Aerodromi su raspisali javni konkurs za izbor izvršnog direktora prije 15 dana.

Na sajtu Zavoda za zapošljavanje navedeno je da kandidat treba da ima VII-1 stepen stručne spreme, najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima upravljanja, da posjeduje iskustvo iz oblasti vazdušnog saobraćaja, ekonomije ili poslovnog upravljanja i da posjeduje visoke etičke standarde i integritet.

Pravo prijavljivanja imali su i državljani drugih država u skladu sa zakonom.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora trenutno je član Odbora direktora Ognjen Jovović. On je na to mjesto izabran nakon što je Ana Lončarević podnijela ostavku na istu poziciju. Bivši izvršni direktor Danilo Orlandić smijenjen je 8. aprila.

Iz ACG je juče saopšteno da će mađarski niskobudžetni avioprevoznik Wizz Air od juna obnoviti linije sa sedam evropskih destinacija, a većina linija biće aktivna do kraja oktobra.

Riječ je o linijama kojima će Crna Gora biti povezana sa gradovima Milano, Beč, Budimpešta, Dortmund, Varšava, Kratovice i Memingen.

Preporučujemo za Vas