Izvršna direktorica TV Vijesti i "Daily Press"-a Marijana Kadić Bojanić menadžerka godine u malim preduzećima

Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore odlučio ko su najuspješnije crnogorske menadžerke, menadžeri i preduzetnici

32412 pregleda 853 reakcija 12 komentar(a)
Marijana Kadić Bojanić, Foto: TV Vijesti
Marijana Kadić Bojanić, Foto: TV Vijesti

Izvršna direktorica Televizije Vijesti i kompanije "Daily Press" Marijana Kadić Bojanić proglašena je za najbolju menadžerku u malim preduzećima za 2020. godinu, od strane Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM).

Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, na predlog predsjedništva AMM-a koje je razmotrilo 52 prihvaćene nominacije, donio je odluku da najprestižniju crnogorsku poslovnu nagradu dodijeli u sedam kategorija, kao i jedno specijalno priznanje u oblasti digitalne transformacije.

Vlada Crne Gore - Ministarstvo ekonomskog razvoja je pokrovitelj izbora, a učešće u predlaganju kandidata su uzele poslovne organizacije i kompanije, između ostalih Privredna komora Crne Gore, Savjet stranih investitora i Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore.

"Prethodna godina je bila godina najvećih zdravstvenih ali i poslovnih izazova i kompletna privreda zaslužuje priznanje, a posebno one kompanije i njihovi lideri koji su iskazali visok stepen filantropije, očuvali a neke i povećale broj radnih mjesta", saopštili su iz AMM-a.

Kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati, u 2020. godini su ostvarili blizu od 96.5 miliona eura ukupnog prihoda, 3.2 miliona eura neto dobiti, blizu 9.4 miliona investicija i imali oko hiljadu zaposlenih. "Posebno je značajno istaći da su usmjerili značajan iznos finansijskih sredstava ka humanitarnim aktivnostima, uz naglašeno društveno odgovorno poslovanje i aktivizam", dodaju iz AMM-a.

UO AMM-a je donio odluku da dodijeli po četiri nagrade ženama i muškarcima:

Naj menadžerke:

  • Marijana Kadić Bojanić - izvršna direktorica - TV Vijesti i Daily Press-a d.o.o. Podgorica, u kategoriji Naj menadžerka u malim preduzećima;
  • Sanja Gardašević - izvršna direktorica - Alicorn d.o.o. Podgorica, u kategoriji Naj menadžerka u mikro preduzećima;
  • Tijana Milačić - izvršna direktorica - Agrarija d.o.o. Podgorica, u kategoriji Mlada menadžerka godine;
  • Branislava Maja Vukčević - izvršna direktorica u oblasti korporativnog upravljanja - CKB a.d. Podgorica, u kategoriji Naj menadžerka u oblasti korporativnog upravljanja.

Naj menadžeri:

  • Marko Vujović - izvršni direktor - Meat Group d.o.o. Cetinje, u kategoriji Naj menadžer u mikro preduzećima;
  • Ranko Vukasović - izvršni direktor - Imlek Boka d.o.o. Kotor, u kategoriji Naj menadžer u srednjim preduzećima;
  • Nikola Tripković - izvršni direktor - Coca Cola Hellenic Crna Gora d.o.o. Podgorica, ravnopravna nagrada u kategoriji Naj menadžer u srednjim preduzećima.

Preduzetnik godine:

  • Aleksandar Tomović - izvršni direktor/osnivač - Panevivo d.o.o. Podgorica.

Kompanija godine za trening i edukaciju menadžera:

  • Career team d.o.o. Podgorica a Gi Group Company.

Specijalno priznanje 'Digitalni lider' za 2020. godinu dodijeljeno je CKB a.d. Podgorica.

Centralna svečanost dodjele nagrada planirana je za 6. jul, u hotelu Hilton, ukoliko to zdravstvene okolnosti dozvole.

Bonus video: