budi odgovoran: jedna prijava, nije izrečena novčana kazna

"Parkirana vozila već duže na sred ulice, Komunalna policija i inspekcija ne rade ništa"

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije

10766 pregleda 14 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Budi odgovoran, Foto: Screenshot

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirana jedna pritužba, na osnovu koje nije izrečena nijedna novčana kazna.

Evidentirana je pritužba na nepropisno parkiranje u bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

„Parkirana vozila već duže vrijeme na sred ulice, gdje se i bez toga jedva mimoilaze dva automobila. Komunalna policija i inspekcija ne rade ništa, a imali su komentar - a što ima veze, nije to strašno“, navodi se u prijavi.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.