Inspekcije za vrijeme praznika izvršile 479 kontrola, napisana dva prekršajna naloga

Uzimajući u izbor ove podatke, ističu, može se reći da su se epidemiološke mjere tokom praznika u najvećem broju slučajeva poštovale

5607 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove su za vrijeme praznika izvršile 479 kontrola u dijelu poštovanja epidemioloških mjera, a napisana su dva prekršajna naloga od ukupno 2.500 eura.

Kako je saopšteno iz ove Uprave, konreole su vršile turistička, tržišna, zdravstveno-sanitarna, inspekcija rada i inspekcija za igre na sreću.

"Utvrđene su dvije nepravilnosti i to u oblasti ugostiteljstva, pa je turistička inspekcija kaznila počinioca sa jednim zahtjevom za pokretanje prekršajnog postupka i dva prekršajna naloga od ukupno 2.500 eura", kazali su iz UIP.

Uzimajući u izbor ove podatke, ističu, može se reći da su se epidemiološke mjere tokom praznika u najvećem broju slučajeva poštovale.

"Inspekcije Uprave nastaviće revnosno da kontrolišu poštovanje epidemioloških mjera i u narednom periodu. Nastavljamo da apelujemo na građane i poslovne subjekte da poštuju važeće mjere radi održavanja povoljne epidemiološke situacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: