Besplatni sajtovi za 100 podgoričkih privrednika

Procijenjena vrijednost izrade veb-sajtova, sa svim dodatnim segmentima iznosi oko 100.000 eura, kazali su iz Glavnog grada

2283 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na javni poziv za besplatnu izradu 100 veb-sajtova, koji je objavio Glavni grad, stigla je 101 prijava.

Iz lokalne samouprave kazali su da je cilj akcije pomoć privrednicima.

"Komisija za sprovođenje Javnog poziva za besplatnu izradu web sajtova, izvršila je uvid u dostavljenu dokumentaciju aplikanata i onima koji nisu uspjeli da u predviđenom roku prikupe cjelokupnu traženu dokumentaciju, zbog preklapanja roka sa vjerskim praznicima, produžila rok za dostavu iste. Nakon isteka ovog roka krenuće se u realizaciju sajtova aplikantima koji ispunjavaju uslove propisane javnim pozivom", navodi se u saopštenju.

Sajtove će izrađivati zaposleni u Centru za informacioni sistem Glavnog grada, koji su za potrebe tog projekta prošli posebnu obuku, a podrška obuhvata i zakup domena i hosting za period od godinu dana.

Procijenjena vrijednost izrade 100 veb-sajtova, sa svim dodatnim segmentima iznosi oko 100.000 eura, kazali su iz Glavnog grada.

"Vjerujemo da će kompanije na ovaj način lakše prevazići krizu izazvanu koronavirusom, imajući u vidu činjenicu da nam digitalizacija u ovom trenutku daje mogućnost savladavanja fizičkih barijera i olakšava poslovanje", zaključuje se u saopštenju.

Spisak aplikanata dostupan je na sljedećem linku.

Bonus video: