Uskoković na čelu Udruženja francuskih i crnogorskih firmi

Kako je saopšteno iz Udruženja, okupili su se pod okriljem francuske ambasade a njihov osnovni cilj je ekonomsko povezivanje dvije zemlje
529 pregleda 2 komentar(a)
Rajko Uskoković, Foto: Privatna arhiva
Rajko Uskoković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.11.2017. 20:15h

Grupa kompanija iz Crne Gore i Francuske danas je u Podgorici osnovala Udruženje francusko-crnogorskih preduzeća, a za predsjednika je izabran mr Rajko Uskoković generalni direktor francuske kompanije Valgo Montenegro i raniji direktor Montenegro erlajnsa u Parizu.

Kako je saopšteno iz Udruženja, okupili su se pod okriljem francuske ambasade a njihov osnovni cilj je ekonomsko povezivanje dvije zemlje.

“Glavni akcenat udruženje će biti dat na razmjeni iskustva koje posjeduju francuska preduzeća i investitori iz ove evropske zemlje, koja uz Njemačku čini okosnicu Evropske unije u političkom i ekonomskom smislu. Cilj udruženja biće i stvaranje ambijenta da se francuske kompanije upoznaju sa uslovima poslovanja u Crnoj Gori, a isto tako da se crnogorske kompanije zainteresuju za saradnju sa partnerima iz Francuske”, naveli su iz Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća.

Na skupu povodom osnivanja udruženja govorili su francuski ambasador u Crnoj Gori Kristina Tudik, predstavnik francuskog parlamenta Pjer Sovan i predsjednik francuske ekonomske komisije za jugoistočnu Evropu Žan Pjer Gasto.

Kako je navedeno u saopštenju, svi oni su istakli neophodnost postojanja ove asocijacije za bolju povezanost Crne Gore i Francuske pa samim tim i Evrope.

Bonus video: