Prva banka i dalje traži kupce

Banka brata predsjednika države Mila Đukanovića godinama pokušava da proda parcele, do kojih je uglavnom došla nakon što vlasnici nijesu vratili kredite koje su uzeli

23300 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Prva banka
Foto: Prva banka

Jedan od najvećih zemljoposjednika na području budvanske opštine Prva banka, u većinskom vlasništvu Aca Đukanovića i dalje traži kupce za deset atraktivnih zemljišnih kompleksa od Buljarice do Budve, čija je ukupna površina gotovo 92 hiljade kvadrata.

Banka brata predsjednika države Mila Đukanovića godinama pokušava da proda parcele, do kojih je uglavnom došla nakon što vlasnici nijesu vratili kredite koje su uzeli.

I dalje se prodaje nekadašnje Titeksovo odmaralište u Bečićima, nedaleko od hotela „ Splendid“. Riječ je o 11.915 kvadrata koje je nekada bila u vlasništvu kompanije firme ”SLOBšar & Cok”, ubijenog Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića. Ta firma je imala kreditnu obevezu od 6,5 miliona eura prema Prvoj banci, kako je nekada pisalo u katastarskoj evidenciji. Na sajtu Prve banke piše da je zemljište udaljeno oko 180 metara vazdušne linije od mora.

Opština Budva je prije tri godine Prvoj banci izdala urbanističko-tehničke uslove kojima je, pozivajući se na detaljni urbanistički plan „Bečići“ na ovoj lokaciji omogućena gradnja objekata od 75.676 kvadrata bruto građevinske površine - i to zgrada sa prizemljem i šest spratova, kao i kula od po 12 spratova.

Kupac se traži i za najatraktivniju parcelu - zemljišni kompleks od 6.286 kvadrata u Miločerskom parku koji je Prva banka preuzela nakon što firma San investments, iza koje stoji srpski biznismen Stanko Cane Subotić, nije vratila kredit.

„Predmetno zemljište čini više parcela ukupne površine 6.286 kvadrata. Parcele se nalaze na potezu Miševina, 250 metara iznad obale između Kraljeve i Kraljičine plaže u Miločeru. Zemljište se nalazi na veoma atraktivnoj lokaciji, a u neposrednoj blizini nalazi se samo nekoliko ekskluzivnih turističkih objekata. Parcele su smještene između saobraćajnice kroz Miločer i Jadranske magistrale i sa gornje strane se graniči sa magistralnim putem. Prema obali, preko puta nalazi se vila „Topliš“. Prilaz zemljištu je omogućen sa puta kroz Miločer. Teren parcela je srednje strm i uglavnom očišćen od šiblja i ostalog rastinja. Parcele ima mogućnost priključenja na sve vodove gradske infrastrukture“, stoji u opisu lokalcije.

Prodaje se i i zemljišni komleks na brdu Košljun iznad Budve od 14.796 kvadrata, koji je banka zbog neplaćenog kredita uzela od budvanske firme SP Luna. Riječ je o nekadašnjoj opštinskoj zemlji, koju je SP Luna kupila na fingiranoj licitaciji, da bi je prodala firmi palestinskog biznismena Muhameda Rašida. Mahinacije oko kupoprodaje zemlje procesuiralo je Specijalno tužilaštvo, koje je dobilo i sudski epilog, a uhapšeni su opštinski čelnici.

Godinama Đukanovićeva banka pokušava da proda i kompleks od 8.231 kvadrata u Petrovcu.

Nekadašnje odmaralište pripadalo je budvanskoj firmi „Sunny hill“, iza koje su stajali ljudi bliski Svetozaru Maroviću, a koja nije vratila kredit od 2,9 miliona eura koji je uzela prije više od deceniju.

Na prodaji je 35.000 kvadrata u Buljarici, koje se, kako navode na sajtu banke, nalazi iznad magistralnog puta Bar-Budva, s desne strane, na oko 750 metara od magistrale. Prodaje se 4.095 kvadrata u Kuljačama, parcela koja se nalazi na 2,5 kilometara iznad magistralnog puta Budva - Petrovac, u blizini stare seoske škole, lokalitet zvani Bućina njiva.

Prodaje se i atraktivna parcela od 1.358 kvadrata u uvali Lučice, parcela od 1.952 kvadrata u naselju Podkošljun, 2.681 kvadrata u budvanskom naselju Boljači Do, kao i kompleks od 5.558 kvadrata u naselju Maine. Osim zemljišnih parcela banka u Budvi prodaje i pet stanova.

Bonus video: