Proizvođači mlijeka najavili okupljanje ukoliko ne dobiju odgovor Vlade

“Na posljednjem sastanku 18. maja dogovoreno je da nadležni ministar informiše premijera i Vladu o problemima koji su nastali u sektoru proizvodnje mlijeka, a ne mogu se rješavati mjerama Agrobudžeta, što zahtijeva aktiviranje sredstava iz budžetske reserve”, rekao je Živković

5092 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Proizvođači mlijeka će, ukoliko do četvrtka ne dobiju konkretan odgovor Vlade na njihove zahtjeve, biti prinuđeni na spontana okupljanja i buduću radikalizaciju kako bi zaštitili svoje interese, najavljeno je iz Unije stočara.

Presjednik Unije stočara Crne Gore, Milko Živković, kazao je da se nadležno Ministarstvo do petka nije oglasilo o problemima sa kojima se proizvođači mlijeka suočavaju, iako je to bilo dogovoreno na njihovom posljednjem sastanku.

“Na posljednjem sastanku 18. maja dogovoreno je da nadležni ministar informiše premijera i Vladu o problemima koji su nastali u sektoru proizvodnje mlijeka, a ne mogu se rješavati mjerama Agrobudžeta, što zahtijeva aktiviranje sredstava iz budžetske reserve”, rekao je Živković.

On je dodao da su na insistiranje dobili nezvaničnu informaciju da su premijer i Vlada informisani o zahtjevima proizvođača mlijeka, ali da o tome nijesu zauzeli stav.

“To je razočaravajuće, jer se proizvođaci mlijeka u Crnoj Gori nalaze u izuzetno teškoj situaciji i prinuđeni su da se bore za ekonomski opstanak”, saopštio je Živković.

On je ranije kazao da je situacija u sektoru proizvodnje mlijeka, usljed svakodnevnog poskupljenja stočne hrane, posebno koncentrovane, neodrživa i da se ne može se riješiti bez intervencije države i resornog Ministarstva.

Unija stočara je tada, prema riječima Živkovića, dobila potvrdu da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede spremno da nađe rješenja koja će održati sektor proizvodnje milijeka, dok se ne stabilizuje tržište stočne hrane.

Bonus video: