Stijović: Finalni proizvodi iz Crne Gore imaju veliki potencijal

Fijalka je iskazala spremnost za saradnju i povezivanje sa ukrajinskim kompanijama za izvoz žitarica i stočne hrane, uz isticanje logističkog kapaciteta Luke Bar za prijem, skladištenje i dalji transport poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine, a posebno žita koje će se dalje izvoziti

2552 pregleda 1 komentar(a)
Stijović i Fijalko, Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Stijović i Fijalko, Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Finalni proizvodi iz Crne Gore, naročito mesni, kao i visokokvalitetna vina i maslinovo ulje, imaju veliki potencijal i mogu zauzeti značajno mjesto na ukrajinskom tržištu, ocijenio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

On je na sastanku sa otpravnicom poslova Ukrajine u Crnoj Gori, Natalijom Fijalkom, kazao da dvije prijateljske zemlje imaju brojne mogućnosti za produbljivanje saradnje u oblastima poljoprivrede i trgovinske razmjene dobara.

"Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o unapređenju spoljnotrgovinske razmjene, aktuelnim problemima na regionalnom tržištu stočne hrane, te pokretanjima modela za zaštitu proizvođača“, navodi se u saopštenju.

Fijalka je iskazala spremnost za saradnju i povezivanje sa ukrajinskim kompanijama za izvoz žitarica i stočne hrane, uz isticanje logističkog kapaciteta Luke Bar za prijem, skladištenje i dalji transport poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine, a posebno žita koje će se dalje izvoziti.

Ona je istakla zainteresovanost ukrajinskih uvoznika i trgovaca za saradnju sa Plantažama u cilju plasmana crnogorskog vina na tržištu i festivalima u Ukrajini.

Sagovornici su se složili da postoji veliki prostor za unapređenje spoljnotrgovinske razmjene i saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Bonus video: