Poletio Air Montenegro, prvi putnici fudbalski reprezentativci

"Nismo imali kancelarije, ljude, avione... Danas, samo tri i po mjeseca kasnije, mi smo kompanija koja je funkcionalna i koja ima dva aviona u svojem vlasništva, i koja ima jedan potpuno novi distributivni sistem", kazao je Todorović

60526 pregleda 1843 reakcija 107 komentar(a)
Prvi putnici fudbalski rreprezentativci, Foto: Savo Prelević
Prvi putnici fudbalski rreprezentativci, Foto: Savo Prelević

Avion nove nacionalne kompanije "Air Montenegro" poletio je po prvi put sa podgoričkog aerodroma u 11 časova.

Među putnicima našli su se članovi fudbalske reprezentacije Crne Gore koji su čarterom odletjeli za Sarajevo, gdje će sjutra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

Početak komercijalnih letova najavljen je za 10.jun, a destinacija će biti Beograd. Prema rasporedu letova koji je objavljen na sajtu kompanije, Air Montenegro će letjeti iz Podgorice do Beograda šest puta nedeljno, a iz Tivta do Beograda 12 puta nedeljno.

Izvršni direktor kompanije To Montenegro, Predrag Todorović kazao je da mu je velika čast što danas Air Montenegro počinje da leti i što je prva operacija organizovana za fudbalsku reprezentaciju.

"To je jedan od razloga zašto mi postojimo, da pomognemo privredu i turizam Crne Gore", rekao je on.

Todorović se osvrnuo šta je urađeno u prethodnom periodu. Kako je kazao, osmog februara imali su samo jedan registracioni papir.

"Nismo imali kancelarije, ljude, avione... Danas, samo tri i po mjeseca kasnije, mi smo kompanija koja je funkcionalna i koja ima dva aviona u svojem vlasništva, i koja ima jedan potpuno novi distributivni sistem za prodaju karata. Vebsajt je samo finalna slika svega toga što se desilo u pozadini", naveo je Todorović.

Todorović
Todorovićfoto: Savo Prelević

Dodao je da se od osnivanja bord direktora sastao 20 puta.

"To vam samo govori kolika je bila želja, volja i entuzijazam svih nas da ovaj projekat dovedemo do kraja, odnosno početk", rekao je Todorović.

Naveo je da je saradnja sa stečajnom upravom Montenegro Airlines (MA) svakodnevna.

"Pokušavamo da nađemo najbolji i najefikasniji način, jer je ovo ipak jedan projekat koji je iznad svih nas i iznad pojedinačnih interesa. Suguran sam da ćemo naći pravo rješenja da ovo sve funkcioniše kako bi trebalo", rekao je Todorović i dodao da će nezavisno od toga kada bude potpisan ugovor sa MA, 10.juna početi sa komercijalnim letovima.

Drugi avion koji je u vlasništvu To Montenegra je, prema riječima Todorovića, u pripremi, a u narednim sedmicama biće osposobljen za saobraćaj.

Kazao je da je već prodato više od 1.000 karata za najavljene letove i rekao da će uskoro biti uspostavljene linije ka novim evropskim destinacijama.

Juče je iz kompanije saopšteno da će avio-linija ka Banjaluci biti uspostavljena 27. juna, a prema Ljubljani 29. juna.

Avioni će dovoditi putnike iz Ljubljane tri puta sedmično, dok će iz Banjaluke letjeti tokom ljetnje sezone dva puta sedmično.

Obje destinacije će saobraćati prema Tivtu, a cijena povratne karata za ove destinacije će se kretati od 89 eura za Banjaluku, odnosno od 129 eura za Ljubljanu.

Todorović je kazao da su te destinacije najavljene jer postoji veliko interesovanje turoperatora iz tih zemalja, te da su tome doprinijele liberalne epidemiološke mjere u Crnoj Gori za te turiste.

Član odbora direktora Aerodroma, Branko Vuković zadovoljan je što nova nacionalna avio kompanija ponovo saobraća.

"MA je bio veoma važan partner Aerodromima CG, tako da se nadam da će saradnja i sa novom nacionalnom kompanijom biti još bliža i značajnija", kazao je Vuković.

On očekuje da će avio saobraćaj u budućnosti biti spona između Crne Gore, regiona i svijeta.

Predsjednik fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da mu je draga što je reprezentacija ima priliku da bude prvi dio leta "Air Montenegra".

"Mi smo u prošlosti imali dobru saradnju sa MA i drago mi je što ćemo je nastaviti sa Air Montenegro. Dobro je što je država našla i smogla snage da osnuje novu kompaniju, jer je do mnogo bitno za Crnu Goru koja želi i mora da bude turistička destinacija. Želim više sreće novoj kompaniji od prethodne i da nam traje dugo", poručio je Savićević.

Direktor uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević je takođe poželio srećan rad novoj kompaniji.

"Sama činjenica da prvim letom ide fudbalska reprezentacija govori da u ovoj olimpijskoj godini država će voditi računa o svojim sportistima. Nadamo se da će Air Montenegro doprinijeti da svi oni bezbjedno stignu na destinacijama gdje se odvijaju takmičenja", naveo je Lalošević

Bonus video: