Ministarstvo kapitalnih investicija apeluje na poslanike da se izjasne oko budžeta

Time bi se, kako su iz ministarstva saopštili, omogućilo servisiranje svakodnevnih obaveza prema građanima i privredi

7357 pregleda 6 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo kapitalnih investicija apelovalo je na poslanike Skupštine Crne Gore da se u najskorije vrijeme izjasne o predlogu budžeta.

Time bi se, kako su iz ministartva saopštili, omogućilo servisiranje svakodnevnih obaveza prema građanima i privredi, podržali projekti od kapitalnog značaja za zemlju i time bi država i sistem konačno počeli da funkcioniše na način koji priliči uređenim društvima.

Oni su izrazili žaljenje što budžet za 2021. godinu još uvijek nije usvojen u Skupštini.

"To sigurno ne pomaže rješavanju problema nagomilanih u proteklih 30 godina sa kojima se ministarstvo i Vlada svakodnevno suočavaju", maveli su u saopštenju.

Dodali su da režim privremenog finansiranja donosi mnogo problema za građane i privredu, a velikim dijelom i za kapitalne projekte iz oblasti energetike (posebno zelenih izvora energije kao što su vjetroelektrane i solarne elektrane), rudarstva, saobraćajne infrastrukture, a koji predstavljaju, prema njihovim riječima, zalog budućnosti crnogorske ekonomije.

"Mnogi od njih trenutno čekaju na realizaciju, što uzrokuje zabrinutost i kod građana i kod naših inostranih partnera i što stvara ambijent nesigurnosti i neizvjesnosti, koji nije povoljan za investitore i ekonomski sistem u cjelini", saopšteno je iz ministarstva.

Bonus video: