Smijenjeno devet direktora Rudnika uglja

Lekić od novog menadžmenta očekuje maksimalno zalaganje i profesionalan odnos prema kompaniji.

13932 pregleda 14 komentar(a)
Lekić, Foto: Rudnik uglja
Lekić, Foto: Rudnik uglja

Članovi menadžmenta Rudnika uglja danas su smijenjeni sa funkcije na zahtjev izvršnog direktora Milana Lekića.

U saopštenju za javnost Lekić je naveo da je odluku Odbor direktora Rudnika uglja donio jednoglasno. Takođe, na predlog izvršnog direktora, imenovani su članovi novog menadžmenta.

„U obrazloženju predloga o razrješenju dosadašnjeg menadžmenta istaknuto je da su dosadašnji tehnički direktor Stjepan Gazdić; pomoćnik izvršnog direktora za korporativne, regulatorne i normativne poslove Velimir Janjić; direktor Sektora Proizvodnja Golub Đondović; direktor Sektora za razvoj i investicije Dane Čamdžić i rukovodiolac RJ Nabavka i logistika Šećer Bajrović, odali poslovnu tajnu Društva posredstvom zajednički potpisanog saopštenja u medijima, što na osnovu zakona i drugih opštih akata Rudnika uglja AD Pljevlja, ali i po ugovorima o radu koje su potpisali, predstavlja osnov za razrješenje. Kada je u pitanju razrješenje Direktora Sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove Mugdina Nuhanovića, on je uz prethodno navedene razloge, razriješen i zbog disciplinskog postupka koji je protiv njega podignut zbog neblagovremenog, nesavjesnog i nemarnog izvršavanja radnih obaveza, a koji je okončan utvrđivanjem povrede radnih obaveza”, naveo je Lekić u saopštenju.

Predlog o razrješenju Direktora sektora ekonomskih poslova Dragana Mijatovića; upravnika RJ Transport Dragiše Terzića, upravnika RJ Održavanje Radenka Ostojića, navodi Lekić, podnijet je zbog “imperativa optimizacije svih pozicija u Društvu u skladu sa zahtjevima poslovne politike u narednom periodu i novim menadžerskim timom”.

Lekić od novog menadžmenta očekuje maksimalno zalaganje i profesionalan odnos prema kompaniji.

"Vjerujem da će novoizabrani članovi menadžmenta Društva u potpunosti odgovoriti na sve predstojeće obaveze i zadatke, te da će svojim profesionalnim pristupom i odgovornošću u potpunosti opravdati povjerene pozicije. Rudnik uglja je stub industrijskog razvoja Crne Gore i jedan od temelja crnogorske privrede. Koristim ovu priliku da novoizabranim članovima menadžmenta poželim svu sreću u predstojećem radu i da izrazim uvjerenje da će u predstojećem periodu Rudnik uglja ostvarivati pozitivno i prosperitetno poslovanje, te da će u potpunosti afirmisati svoju društveno odgovornu poziciju i opravdati očekivanja zaposlenih i građana. S druge strane, kada su u pitanju članovi bivšeg menadžmenta, o njihovom daljem statusu i eventualnom radnom angažmanu, odlučivaće se u skladu sa zakonom", saopštio je izvršni direktor Rudnika uglja Milan Mijo Lekić.

Bonus video: