Sezonu spasavaju last minute rezervacije?

Malo potvrđenih aranžmana za boravak u Kolašinu tokom ljeta, uprkos promociji proteklih mjeseci

2236 pregleda 3 komentar(a)
Foto: TO Kolašin
Foto: TO Kolašin

Nakon što predsezone gotovo i da nije bilo, kolašinski hotelijeri i izdavaoci privatnog smještaja tvrde da je vrlo malo potvrđenih aranžmana za naredni period.

U lokalnoj Turističkoj organizaciji (TO) kažu da da će ljetnju sezonu karakterisati najveći broj last minute rezervacija.

Direktor TO Aleksandar Vlahović tvrdi da je mnogo uloženo u promociju turističkih potencijala grada minulih mjeseci.

Urađen je novi turistički vodič, dvojezično izdanje - na njemačkom i engleskom jeziku, promotivni video koji predstavlja mogućnosti za aktivni odmor na teritoriji opštine.

“Ponuda grada je od sada na najvećem evropskom portalu za planinarenje, biciklizam, brdski biciklizam i skijanje i povezuje zainteresovane strane u turizmu sa globalnom zajednicom www.outdooractive.com. U saradnji sa NVO Natura, počeli smo zamjenu dotrajalih biciklističkih i pješačkih info-tabli u centru gradu. Takođe smo uspostavili saradnju sa InstaMontenegro, koji su putem akcije ‘Find me in Montengro’ promovisali ponudu našeg grada“, kaže Vlahović.

U saradnji Željezničkog prevoza Crne Gore, preduzeća “Srbija voz“ i kolašinske TO, pokrenuta je akcija “Kupi kartu i ostvari popust-vozom do Kolašina“. Uz kupljenu međunarodnu voznu kartu na relaciji Beograd - Bar - Beograd, objašnjava Vlahović, putnici u roku od 10 dana od datuma izdavanja međunarodne vozne karte mogu ostvariti popuste u brojnim kolašinskim turističko-ugostiteljskim objektima.

“U sklopu regionalne promocije sa Nacionalnom turističkom organizacijom, ponuda Kolašina predstavljena je u Beogradu i Novom Sadu, a tokom sljedeće sedmice planirana je promocija u Tirani i Prištini. I u narednom periodu, a shodno mogućnostima, uložićemo maksimalne napore kako bi što veći broj gostiju posjetio naš grad tokom predstojeće ljetnje turističke sezone“, kaže Vlahović.

On podsjeća da je Kolašin godinama pozicioniran kao atraktivna ne samo zimska, već i ljetnja turistička destinacija.

Tokom ljeta 2019. godine, odnosno prije pojave korona virusa, najveći broj dolazaka i noćenja tokom sezone ostavarili su gosti iz zapadne Evrope, Izraela i Kine - više od 90 odsto noćenja.

Međutim, kako Vlahović kaže, tokom predstojećeg ljeta računaju na goste iz Grne Gore i zemalja regiona.

Bonus video: