Međunarodni festival turističkog filma u Africi

Spotu NTOCG srebrna nagrada za najbolji destinacijski film

To je druga međunarodna nagrada koja je u okviru CIFFT festivala dodijeljena destinacijskom filmu “U društvu prirode”

2682 pregleda 130 reakcija 2 komentar(a)
Foto: NTOCG
Foto: NTOCG

Promotivni destinacijski TV spot Nacionalne turističke organizacija Crne Gore, "U društvu prirode", dobitnik je srebrne nagrade (Silver Award) na III Međunarodnom festivalu turističkog filma u Africi ITTFA, u kategoriji Međunarodni turistički destinacijski filmovi.

Svečana ceremonija dodjele nagrada održana je u glavnom gradu Južne Afrike, Kejptaunu, u pozorištu Labia, najstarijem bioskopu u Južnoj Africi, saopšteno je iz NTOCG.

Pomoćnica direktora NTOCG Aleksandra Maksimović uputila je zahvalnost organizatorima i publici putem video poruke.

„NTOCG počastvovana je što je u jakoj konkurenciji turističkih destinacijskih filmova 95 zemalja među kojima su: Hrvatska, Slovenija, Francuska, Njemačka, Italija, Portugal, Velika Britanija, Španija, Meksiko, Japan, Indija i dr, na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju srebrna nagrada dodijeljena promotivom spotu Crne Gore“, istakla je Maksimović.

Ovogodišnje izdanje festivala obilježio je rekordni broj takmičara, njih 865, koje je ocjenjivao Međunarodni žiri koji je okupio renomirane profesionalce iz audio-vizuelne produkcije, marketinga i turizma. "Predsjednik žirija bio je poznati nagrađivani direktor kinematografije i specijalista za dronove, FC Hamman, koji je radio za najveće brendove u filmskoj industriji kao što su Universal, Disney, the BBC, National Geographic, Discovery Channel, Netflix i dr", dodaju iz NTOCG.

Nagradu Silver Award, u kategoriji međunarodni turistički destinacijski filmovi, pored Crne Gore, dobili su Grčka, Litvanija, Danska i Južna Afrika.

Međunarodni festival turističkog filma ITFFA ima za cilj afirmaciju najboljih turističkih i dokumentarnih filmova širom svijeta. Festival je dio Međunarodnog komiteta turističkih filmskih festivala CIFFT, koji čini 14 festivala turističkog filma, a koji podržavaju Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Evropska komisija za putovanja (ETC). Tokom poslednje 33 godine, CIFFT nagrađuje najbolji audio-vizuelni sadržaj iz turističke industrije, pozicionirajući se kao najprestižnije takmičenje posvećeno promotivnim turističkim video zapisima širom svijeta.

Ovo je druga međunarodna nagrada koja je u okviru CIFFT festivala dodijeljena destinacijskom filmu “U društvu prirode”, budući da je osvojio i prvu nagradu na međunarodnom festivalu turističkog filma “The Golden City Gate”, u Berlinu, podsjećaju iz NTOCG.

TV spot "U društvu prirode" je namijenjen promociji turističke ponude na domaćem, regionalnom i inostranim tržištima u pravcu održavanja i unaprjeđenja imidža destinacije, animiranja turista da posjete Crnu Goru i što bržeg oporavka turističkog prometa od posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

"Spot prikazuje integralnu crnogorsku turističku ponudu, raznolikost i kontrast destinacije. Kombinovanjem autentičnih lica i karaktera sa jedne i vrhunske arhitekture i pejzaža sa druge strane, ukazuje na tanku granicu između prirode i čovjeka i kroz snažan emotivan izraz šalje poruku da su ljudi u Crnoj Gori brižni, topli i nadasve gostoprimljivi i dobri domaćini, te da zahvaljujući bogatstvu i čistoći prirode i raznovrsnosti ponude turisti mogu kvalitetno provesti odmor u Crnoj Gori, osjećajući se bezbjedno i mirno, bez gužvi i na socijalnoj distanci sa drugima. Kreator idejnog koncepta TV spota i marketinške kampanje U društvu prirode je Bojan Joksimović, a režija je povjerena jednom od najuspješnijih crnogorskih reditelja mlađe generacije, Ivanu Marinoviću iz Herceg Novog. Spot je sniman u produkciji Artikulacija film, producentske kuće iz Podgorice na čelu sa producentom Ivanom Đurovićem", navode iz NTOCG.

Osim na crnogorskom, spot je urađen na još sedam jezika (albanski, engleski, francuski, kineski, njemački, poljski, ruski), što je od izuzetne važnosti za promociju na različitim ciljnim tržištima, ističu iz Nacionalne turističke organizacije.

Preporučujemo za Vas