Bojanić: Prioritetna dionica Autoputa od istorijskog značaja za ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore

"Crnogorska strana je spremna da sarađuje sa kineskom stranom kako bi se prevazišle poteškoće u procesu izgradnje i stvorili uslovi za nesmetan napredak projekta", poručio je Bojanić

6317 pregleda 4 komentar(a)
Liu Jin i Bojanić, Foto: Ambasada Kine u CG
Liu Jin i Bojanić, Foto: Ambasada Kine u CG

Saradnja u oblastima infrastrukture i energetike u fokusu je praktične saradnje Kine i Crne Gore, saopšteno je na sastanku ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića i kineskog ambasadora Liu Jina.

Iz kineske ambasade naveli su da su kineski i crnogorski predsjednik, Si Đinping i Milo Đukanović nedavno imali telefonski razgovor.

"A kineski i crnogorski premijer, Li Kećijang i Zdravko Krivokapić održavali su pismenu komunikaciju, koja je postavila solidne političke temelje i usmjeravala pravac za dalji razvoj bilateralne, prijateljske i praktične saradnje između Kine i Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Iz kineske ambasade naveli su da je saradnja u oblastima infrastrukture i energetike u fokusu praktične saradnje dvije zemlje, da su postignuti plodonosni rezultati, i da će u budućnosti biti još više prostora za dalju saradnju.

"Kina i Crna Gora treba da nastave da jačaju bilateralnu saradnju. Dvije zemlje treba da nastoje da budu na čelu Mehanizma saradnje između Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope", kaže se u saopštenju.

Liu je rekao da Kina i Crna Gora imaju dobre odnose sa dubokim tradicionalnim prijateljstvom i snažnim političkim međusobnim povjerenjem.

On je kazao da se pojačava dinamika izgradnje prioritetne dionice autoputa, čiji je glavni izvođač kompanija CRBC.

Liu je rekao da očekuje da će obje strane dobro sarađivati, kako bi osigurale da projekat bude završen u predviđenom roku.

Bojanić je kazao da je prioritetna dionica Autoputa od istorijskog značaja za ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore.

"Crnogorska strana je spremna da sarađuje sa kineskom stranom kako bi se prevazišle poteškoće u procesu izgradnje i stvorili uslovi za nesmetan napredak projekta", poručio je Bojanić.

Navodi se da dvije prijateljske zemlje imaju veliki potencijal za saradnju u saobraćaju, infrastrukturi i energetici, i da i u budućnosti treba ići putanjom unaprijeđenja, jačanja i izgradnje postojeće, kao i novih vidova saradnje.

Bonus video: